Η Νέα Υόρκη του Elliott Erwitt

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η παιδική ηλικία του Elliot Erwitt κύλησε ανάμεσα στο Παρίσι και το Μιλάνο της δεκαετίας του ’30 μέχρι να τον βρει η εφηβεία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και το Hollywood. Εκεί ξεκίνησε να ασχολείται με την εμπορική φωτογραφία αλλά μεγαλύτερη επίδραση ασκήθηκε πάνω του από τις ενήλικες παρέες του, μετά την μετακόμισή του στην Νέα Υόρκη,  συμπεριλαμβανομένων των επίσης φωτογράφων  Robert Capa και Edward Steichen. Ο πρώτος μάλιστα ήταν και αυτός που τον προσκάλεσε αργότερα στο πασίγνωστο πια πρακτορείο Magnum και από τότε τα υπόλοιπα είναι… ιστορία. Ο Elliot Erwitt αποτελεί έκτοτε μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες στον ανταγωνιστικό τομέα της φωτογραφίας περιοδικού δημοσιεύοντας βιβλία σε όλο τον κόσμο για περισσότερο από σαράντα χρόνια.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα βιβλία του αφορούν την πόλη που ανδρώθηκε επαγγελματικά -  την Νέα Υόρκη –και τιτλοφορείται “Elliott Erwitt's New York”. Σε αυτό θα βρει κανείς  ένα υπέροχο  αφιέρωμα στην πολυμορφία αυτής  της μητρόπολης και μπορεί να γευτεί ένα κομμάτι από το έργο μιας ιδιοφυΐας στο χώρο της  φωτογραφίας όπως ο Elliott Erwitt.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon