"Το Κόντραμπάσο" του Πάτρικ Ζίσκιντ στο θέατρο act

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το θέατρο act παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Το Κόντραμπάσο» του Πάτρικ Ζίσκιντ,  σε σκηνοθεσία Μαρίας Καλλιαμβάκου.

Το Κοντραμπάσο δημοσιεύτηκε το 1984 γνωρίζοντας  τεράστια επιτυχία και ανεβαίνει για πρώτη φόρα στην Πάτρα από το θέατρο act Είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας ενάντια στη μοναξιά, την κοινωνική απομόνωση ενώ ταυτόχρονα είναι ένας ύμνος για τη μουσική και για τους ανθρώπους που ξέρουν να δίνονται σε αυτό που αγαπούν. 

Ο ίδιος ο Πάτρικ Ζίσκιντ σημειώνει: «Η μουσική είναι κάτι ανθρώπινο. Πέρα και πάνω απ’ την πολιτική και την ιστορική επικαιρότητα. Και πανανθρώπινο, θα ’θελα να πω. Ένα συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης ψυχής και του ανθρώπινου πνεύματος. Και μουσική θα υπάρχει πάντα και παντού, στην Ανατολή και στη Δύση, στη Νότια Αφρική, όπως και στη Σκανδιναβία, στη Βραζιλία και στο Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ. Διότι η μουσική έχει ακριβώς μεταφυσικό χαρακτήρα. Καταλαβαίνετε, μετα-φυσικό, δηλαδή πέρα ή πάνω απ’ την καθαρά φυσική ύπαρξη, υπεράνω της εποχής, της ιστορίας και της πολιτικής, πέρα απ’ τον πλούτο και τη φτώχεια, απ’ τη ζωή και το θάνατο. Η μουσική είναι αιώνια».

Ο Γερμανός συγγραφέας Πάτρικ Ζισκιντ είναι  γνωστός σε όλους μας από το μυθιστόρημα «Το Άρωμα», που μεταφράστηκε σε 37 γλώσσες κι έμεινε στις λίστες των μπεστ σέλερ για 9 χρόνια.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Σκηνοθεσία: Μαρία Καλλιαμβάκου

Παίζει ο Δημήτρης Τζαβάρας

20 έως 30 Νοεμβρίου
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30, Κυριακή στις 20:30
Εισιτήρια: 10€ και 8€ (μειωμένο)
Πληροφορίες-κρατήσεις: 6936122263, 2610272037
www.act-theater.gr

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon