Fashion Facts #3

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Είναι αρκετά γνωστό και διαδεδομένο, πως οι γυναίκες στην Αγγλία συνδυάζουν το επίσημο ένδυμα, σε θρησκευτικές εκδηλώσεις κυρίως, με καπέλα. Καπέλα φανταχτερά, διακριτικά, υπέρκομψα και εκκεντρικά, κατέκλησαν το Westminster Abbey την ημέρα του πολυσυζητημένου γάμου του Πρίγκιπα William και της Kate με εμάς να αναρωτιόμαστε αθώα, “Τι στο καλό τα φοράνε αυτά τα καπέλα;” μαθαίνοντας ίσως για πρώτη φορά ότι πρόκειται για μια παράδοση που κρατάει χρόνια στην Αγγλία. Πόσα χρόνια όμως και ποιος την ξεκίνησε αυτή την παράδοση;

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Ι λοιπόν, ήταν αυτή που πέρασε τον νόμο, όλα τα κορίτσια από τεσσάρων ετών και πάνω, να φοράνε καπέλα τις Κυριακές κατά την επίσκεψή τους στην εκκλησία. Παρόλο που αυτός ο νόμος ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 1571 και είναι πολλά τα χρόνια που δεν είναι σε ισχύ, οι Άγγλίδες συνέχισαν την παράδοση και το περνάνε απο γενιά σε γενιά σαν πολιτιστική κληρονομιά ή απλώς για να τους δώσει prestige και επιπλέον στυλ. Ακόμη και σήμερα όμως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες ισχύει ανεπίσημα το “wear hat” dress code κυρίως σε ιπποδρομίες, garden parties και γάμους. Μέσα σε όλα αυτά όμως αξίζει να αναφέρω το γεγονός ότι η Βασίλισσα ταξίδευε με 300 βαλίτσες από τις οποίες οι περισσότερες ήταν ρούχα, γι’αυτό μάλλον και η λόξα με τα καπέλα. 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon