Παρουσίαση του λευκώματος "Πάτρα: έργω & λόγω"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μια διαφορετική γνωριμία με την Πάτρα μέσα από ζωγραφικές απεικονίσεις αποτελεί το λεύκωμα με τίτλο «Πάτρα: έργω και λόγω – Όψεις υδατογραφίας μιας σύγχρονης πόλης».
Πρωταγωνιστές του λευκώματος είναι τα έργα της νευρολόγου και ζωγράφου Ευαγγελίας Τσιμπρή, που καλύπτουν γνωστές και άγνωστες πλευρές της πόλης, σκιαγραφώντας το σύγχρονο χαρακτήρα της και τις επιρροές από την πλούσια ιστορία της.
Τα έργα συνοδεύονται από κείμενα της αν. Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευανθίας Στιβανάκη, τα οποία αφενός σχολιάζουν με λογοτεχνικό ύφος τα έργα και τις περιοχές που απεικονίζουν και αφετέρου δίνουν βασικές πληροφορίες για την πόλη.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα συνδυαστεί με τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ευαγγελίας Τσιμπρή με τίτλο «Πάτρα: Όψεις υδατογραφίας» που θα διαρκέσει ως τις 30 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, για το λεύκωμα θα μιλήσουν ο επ. καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιστορικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης και οι συντελεστές του λευκώματος Ευ. Στιβανάκη και Ευ. Τσιμπρή.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, 8.00 μ.μ.
Παλαιά Δημοτικά Λουτρά (Γούναρη 118, Πάτρα)

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon