"Το Κρυφό Ευαγγέλιο" στο θέατρο act

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το θέατρο act παρουσιάζει την κεντρική του παραγωγή για την περίοδο των γιορτών με τίτλο «Το Κρυφό Ευαγγέλιο». Πρόκειται για μια σπαρταριστή βιβλική κωμωδία για την αθέατη πλευρά της ιστορίας, η οποία υπόσχεται μεγάλες δόσεις γέλιου αλλά και συγκίνησης.

Το Κρυφό Ευαγγέλιο αποτελείται από τέσσερις μικρές ιστορίες βγαλμένες μέσα από τις σελίδες της Βίβλου και βασισμένες σε βινιέτες του Κάρελ Τσάπεκ. Με ποιόν τρόπο συνέβησαν στην πραγματικότητα μερικά από τα πιο σημαντικά περιστατικά της Παλαιάς Διαθήκη; Πως γράφτηκε ένα μεγάλο κομμάτι της  Ρωμαϊκής Ιστορίας; Τι ακριβώς συνέβη τη νύχτα των Χριστουγέννων; Όλα αυτά τα ιστορικά ερωτήματα θα απαντηθούν στην παράσταση αποδεικνύοντας ότι ίσως τελικά η «αληθινή» ιστορία να είναι πολύ πιο αστεία από την επίσημη.

Η παράσταση θα παίζεται καθημερινά (εκτός Τετάρτης και Πέμπτης) από την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 6 Ιανουαρίου στις 21.30 και  μόνο για τρεις εβδομάδες.

Τη σκηνοθεσία του έργου, τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας. Τη μουσική σύνθεση ο Διονύσης Μπάστας, ο οποίος παίζει ζωντανά επί σκηνής περίπου δέκα διαφορετικά όργανα. Τον σκηνικό χώρο και τα πάνω από 20 κοστούμια σχεδίασε η Μαρία Βασιλάκη, τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος, ενώ την κίνηση επιμελήθηκε η Κατερίνα Τασσύ.

ΠαίζουνΤάκης Τσίτσας, Έφη Κεραμίδα, Διονύσης Μπάστας, Τηλέμαχος Τσαρδάκας, Τζούλια Ροδοπούλου, Ζακελίνα Κυρούση

19 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου
Καθημερινά (εκτός Τετάρτης και Πέμπτης) στις 21.30
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€ (μειωμένο)
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263
www.act-theater.gr

Ταυτότητα παράστασης:

Παίζουν: Τάκης Τσίτσας, Έφη Κεραμίδα, Διονύσης Μπάστας, Τηλέμαχος Τσαρδάκας, Τζούλια Ροδοπούλου, Ζακελίνα Κυρούση
Σκηνοθεσία – κείμενα – στίχοι: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Μουσική σύνθεση – εκτέλεση: Διονύσης Μπάστας
Κοστούμια – Σκηνικά: Μαρία Βασιλάκη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Κίνηση: Κατερίνα Τασσύ
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Λαδά
Βοηθός σκηνογράφου: Δανάη Μακρή
Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Γιαννακούλιας
Ηχογραφήσεις: Noisebox Studio
Ηχογράφηση βιολιών: Νίκος Μαυρίδης
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αγγελική Καλλιάνου

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Η Μαρία Βασιλάκη σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή θεάτρου «Άκης Δαβής», κλασσική κιθάρα, γραφιστική, γραμμικό σχέδιο, σχεδιαστικά προγράμματα και κατασκευή μακέτας. Ως σκηνογράφος έχει δουλέψει στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ενώ στο θέατρο έχει συνεργαστεί με πολυάριθμες θεατρικές  και χορευτικές ομάδες. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα και στην Πάτρα από το 1993 έως το 2004. Από το 2010 σχεδιάζει και κατασκευάζει την δική της σειρά με την επωνυμία «things to love». Το 2013 άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Πάτρα.

Η Έφη Κεραμίδα, πτυχιούχος της ανωτέρας δραματικής σχολής ΒΕΑΚΗ της Αθήνας, επιστρέφει έπειτα από δεκατρία χρόνια στη γενέτειρα της την Πάτρα. Δούλεψε στην Αθήνα ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη με επαγγελματικές θεατρικές ομάδες και έχοντας κάνει θεατρικό παιχνίδι 5 χρόνια, σκηνοθέτησε 5 θεατρικές παραστάσεις με πρωταγωνιστές παιδιά Δημοτικού. Ως μέλος του Μουσικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας πήρε μέρος στην οπερέτα «Σατανερί» και την μουσική παράσταση «Σφίξε με ξανά»..

Η Ζακελίνα Κυρούση γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε και ζει στην Πάτρα. Τα είκοσι χρόνια απ΄τη ζωή της και μερικά ακόμη τα πέρασε κάνοντας ραδιόφωνο, σπορ, δουλειές, ταξίδια, έρωτα, λάθη και όνειρα. Το θέατρο προέκυψε (Κλυταιμνήστρα στον Άδη, σκην. Περικλή Βασιλόπουλου, Ο Γαργαντούας, σκην. Μιλτιάδη Νίκα, Το χώμα λερώνει, σκην.  Τηλέμαχου Τσαρδάκα).

Η Ελένη Λαδά γεννήθηκε στη Μελβούρνη και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι Θεατρολόγος και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο το «Αρχαίο Θέατρο» στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει τιμηθεί με το Γ΄ Βραβείο Λογοτεχνίας από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών το 2011. Το πρώτο της θεατρικό έργο Κρεμάστρα, ανέβηκε την θεατρική περίοδο 2013-2014  στο Θέατρο act. «Το Κρυφό Ευαγγέλιο» είναι η πρώτη της δουλειά ως βοηθός σκηνοθέτη.

Η Δανάη Μακρή γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1996. Έζησε στο Βόλο όπου και διδάχτηκε μουσική από την ηλικία των 10 ετών σε ωδείο και αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Βόλου. Σπουδάζει στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το «Κρυφό Ευαγγέλιο» είναι η πρώτη της δουλειά ως βοηθός σκηνογράφου.

Ο Σάκης Μπάστας  είναι μουσικός, συνθέτης, παραγωγός, ηχολήπτης. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος το 1995 στους StarGazeR (μπάσο-πλήκτρα-φωνή), το 1999-2005 στους Abbie Gale (μπάσο-πλήκτρα-φωνή), και από το 2000 μέχρι και σήμερα στους Raining Pleasure (μπάσο-πλήκτρα). Παραγωγή μουσική για πολλές παραστάσεις του Δη.Πε.Θε. Πατρών και έχει συνθέσει μουσική για τις παραστάσεις, «Πατρίτσια Υπάρχει», «Μπλάνκο», «Το Κρυφό Ευαγγέλιο».

Η Τζούλια Ροδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Είναι πολιτικός μηχανικός και αγαπά το θέατρο από το … «τι θες να  γίνεις όταν μεγαλώσεις;» Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τον Λάκη Κουρετζή, Χρήστο Στρέπκο, Φάνη Δίπλα, Δημήτρη Καταλειφό, Ελένη Μποζά, Νίκο Γιαλελή, Γεώργιο Αρμένη.

Ο Νίκος Σωτηρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει κάνει τον σχεδιασμό φωτισμών σε περισσότερες από εκατό παραστάσεις θεάτρου και χορού.

Η Κατερίνα Τασσύ έχει τελειώσει τη Σχολή Καλών Τεχνών, τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ. Τον Τελευταίο χρόνο σπουδάζει Physical & Devised Theatre στη Lispa (London International School of Performing  Arts). Έχει δουλέψει στο θέατρο ως ηθοποιός και ως βοηθός σκηνοθέτη. Τελευταία της δουλειά ως βοηθός σκηνοθέτη στους Patari Project «Οδύσσεια» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Πάσχου.

Ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε Νομικά και Διεθνείς Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική, Ασφάλεια και Ολοκλήρωση στα Βαλκάνια στο UCL του Λονδίνου. Eίναι ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις και έχει παίξει ως ηθοποιός σε λίγες. Είναι διευθυντής του θεάτρου act.

Ο Τάκης Τσίτσας γεννήθηκε στο Αίγιο. Αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή «Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα», έκτοτε εργάζεται ως ηθοποιός. Εμφανίστηκε στις σειρές «Μη μου λες αντίο», του Μανούσου Μανουσάκη, «Κόκκινο δωμάτιο», «Αν μ’ αγαπάς», «Φάρος», «Πολυκατοικία» κ.α. Στο θέατρο έπαιξε πρώτη φορά στη «Γκόλφω» και ακολούθησαν τα έργα «Πριν το τέλος», «Κατά φαντασίαν ασθενής», «Ποπολάρος», «Τουραντώ», «Κάτι με αγχώνει», «Ακραία κωμικά φαινόμενα», «Καρέ του έρωτα», «Μαλλιά κουβάρια» «Ποντικοπαγίδα», κ.α. Στο σινεμά συμμετείχε,  στην ταινία του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Ύψωμα 33». Έχει πρωταγωνιστήσει στις παραστάσεις «ο Χρυσός Τρίφτης και ο Σεφ Φέρρης» και «Ολόγυρα, ολότελα, ολόιδιοι» στην παιδική σκηνή του θεάτρου act καθώς και στην παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης «Μαγεμένος αυλός».

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon