Fashion Facts #8

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η Αμερική έκανε πυρηνικές δοκιμές στο κοραλλιογενές νησί Μπικίνι, ξεκινώντας από το 1946 εώς το 1958. Οι κάτοικοι έφευγαν οικειοθελώς από τα σπίτια τους στην περιοχή που γίνονταν οι δοκιμές πιστεύοντας πως θα μπορούσαν να ξαναγυρίσουν. Δυστυχώς οι περισσότεροι γύριζαν στα μέρη τους για να ανακαλύψουν με τον χειρότερο τρόπο πως το έδαφος δεν ήταν πια έφορο λόγω της πυρηνικής ενέργειας και τελικά έφταναν να λιμοκτονήσουν ή να πεθάνουν λόγω της τεράστιας ακτινοβολίας στην περιοχή. Το 2013 ήταν η πρώτη προσπάθεια αποζημίωσης της Αμερικανικής κυβέρνησης απέναντι στους κατοίκους του νησιού και το ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται στα $550 ανά κάτοικο ανά χρόνο.

Το ίδιο έτος που έγινε η πρώτη δοκιμή, δηλαδή το 1946, ο Louis Reard σύστησε στην αγορά ένα πρωτοποριακό για την εποχή σχέδιο μαγιό που σήμερα είναι γνωστό με το όνομα "Μπικίνι". Ο σχεδιαστής έδωσε το όνομα του κοραλλιογενούς νησιού στο σχέδιο του, με την ελπίδα ότι θα κάνει το ίδιο μεγάλο "Μπαμ" με μια ατομική βόμβα. Ο Reard προσέλαβε την Michelle Bernardini μια 19 χρονη χορεύτρια που χόρευε γυμνή στο Casino de Paris, για να είναι το κύριο μοντέλο του σχεδίου του. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν όσο εκρηκτική είχε προβλέψει και μάλιστα η Michelle Bernardini έλαβε τότε 50.000 γράμματα από άντρες θαυμαστές.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon