Είδαμε τους Deadbeat Escapement στο Ghetto

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τρίτη 30/12/2014 και καταφθάνουμε στο bar GHETTO στην Πάτρα για να απολαύσουμε τους αγαπημένους μας Deadbeat Escapement, που είχαμε και την ευκαιρία να γνωρίσουμε προσωπικά πριν λίγο καιρό στις Γραμμές Τέχνης και να μιλήσουμε για τα μελλοντικά σχέδια τους. Προσωπικά, είναι η δεύτερη φορά που τους βλέπω στην Πάτρα, μετά από την περσινή τους εμφάνιση στο θέατρο Λιθογραφείον και πραγματικά περίμενα με αρκετή ανυπομονησία, εν όψει κιόλας της νέας τους δουλειάς που ετοιμάζεται, από την οποία περίμενα να ακούσω δείγματα σήμερα. Μαζί τους θα παίξουν σαν opening band οι επίσης πατρινοί Feel In , και προμηνύεται μία πολύ ευχάριστη μουσικά βραδιά.

Ο χώρος του GHETTO είναι πολύ ζεστός, αν και έχει κρατήσει το βιομηχανικό στυλ, κατά κάποιο τρόπο, παλιάς αποθήκης, και φυσικά είναι αρκετά ευρύχωρο για να φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις. Καθίσαμε με την παρέα μας σε ένα άνετο, μεγάλο τραπέζι και παραγγείλαμε τα ποτά μας περιμένοντας να ξεκινήσει το live. Η αλήθεια είναι ότι καθυστέρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο να ανέβουν οι Feel In στη σκηνή, αλλά αυτό δεν μας ενόχλησε, γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε με πολύ γνωστό  κόσμο. Στα live που δίνονται από τοπικές μπάντες , και ανάμεσα σε 200 περίπου άτομα που είχαν μαζευτεί είναι λίγο αδύνατον να δεις γνωστό κόσμο.

 

Γύρω στις 10:45 μμ βγήκαν στη σκηνή οι Feel In και η βραδιά ξεκινά… Οι Feel In αποτελούνται από τους: Βαγγέλης Μουρελάτος (Dj Elis M. Feeling) (Μουσική Παραγωγή – Scratch), Δημήτρης Ροντογιάννης (Φωνητικά), Νίκος Γαλάνης (Φωνητικά), και Γεράσιμος Γιαννακάκης (Κιθάρα)και η μουσική που παίζουν είναι εναλλακτικό hip hop. Τα παιδιά δημιούργησαν πάρα πολύ όμορφο κλίμα ομολογουμένως! Όμορφα τραγούδια, αγαπημένες διασκευές, πολύ κέφι και ζωντάνια. Ακούσαμε αγαπημένα τραγούδια όπως τα: «Ο χαμένος τα παίρνει όλα» (διασκευή από το Γιάννη Αγγελάκα) , «Ηλίθια αστεία» (διασκευή από Στέρεο Νόβα), το δικό τους «Όταν πιάνω το μικρόφωνο» (που μας έβαλε για τα καλά στους ρυθμούς του hip hop) και για το κλείσιμο το τραγούδι «Εν Λευκώ» της Νατάσας Μποφίλιου, το οποίο τραγούδησαν με τη βοήθεια της φίλης τους Ελβίρας (αν θυμάμαι καλά) και μαζί με όλους εμάς που το τραγουδήσαμε μαζί τους. Πολύ ωραία η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Feel I, που δίνουν την σκυτάλη για να ανέβουν στη σκηνή οι Deadbeat Escapement σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι Deadbeat Escapement αποτελούνται από τους: Ιωάννης Κοψίνης (drums), Γιώργος Κωσταράς (Κιθάρα και φωνητικά), Γιώργος Ζωγράφος (μπάσο), Τρυφωνόπουλος Τρύφωνας (Κιθάρα) και Κωστάντζα (φωνητικά). Πρόκειται να βγει σε κυκλοφορία σύντομα η νέα τους δισκογραφική δουλειά, την οποία αγωνιωδώς αναμένουμε, και κάπου πήρε το αυτί μας νωρίτερα ότι πρόκειται να παίξουν μερικά νέα κομμάτια. Οι Deadbeat Escapement παίζουν art rock μουσική, με έντονα μελωδικά στοιχεία και ethereal γυναικεία φωνητικά. Είναι μία εξαιρετική μπάντα, και ήδη η προηγούμενη δισκογραφική τους δουλειά, το Contradiction που έβγαλαν το 2013, έχει πάρει πάρα πολύ καλές κριτικές.

Τα παιδιά έπαιξαν τα περισσότερα κομμάτια από το Contradiction, όπως τα: “Μ2”, “The Hole”, “The Stand Alone”,  “Big Black Long Clawed Frog”, “A Friend”, “A Maze”, “Euphoric”, “Posterize”, και “Contradiction”. Τολμώ να πω ότι τα παιδιά ξεδιπλώνουν καλύτερα το ταλέντο τους στη σκηνή, από ότι θα καταλάβει κανείς αν ακούσει απλά το cd. Είναι κάτι που το ζουν, το νιώθουν και το γουστάρουν, και  αυτό σου μεταδίδουν κι εσένα. Ξέρουν να δημιουργούν μαγική ατμόσφαιρα και να εντάσσουν τον κόσμο κατευθείαν σε αυτή.

Από την καινούρια τους δουλειά ακούσαμε τα: “Solid” και “No Sun Required”. Ξεκινώντας από τους απόλυτα μελωδικούς ήχους, τα εκπληκτικά γυναικεία φωνητικά, τα ροκ ξεσπάσματα, όλα αυτά σε κάνουν να ξεφεύγεις από τους τετριμμένους ήχους και να βιώνεις κάτι άλλο, μουσικά φρέσκο και ζωντανό. Περιμένουμε με ανυπομονησία να ακούσουμε ολοκληρωμένη τη δουλειά, και πιστεύουμε ότι θα πάει πολύ καλά. Για κλείσιμο, αφήσανε το “Post Mortem” από το Contradiction το οποίο τραγούδησαν μαζί με τους Feel In, οι οποίοι έχουν διασκευάσει πολύ όμορφα το συγκεκριμένο κομμάτι και το παίζουν στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Το φινάλε ήταν πολύ εντυπωσιακό, με όλους τους μουσικούς να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής.

Ήταν ένα live που πολύ απολαύσαμε! Πάντα μας αρέσει να παρακολουθούμε τις τοπικές μας μπάντες και να τις βλέπουμε να εξελίσσονται, και να κάνουν βήματα στο χώρο της μουσικής σκηνής. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους Deadbeat Escapement για την καινούρια δουλειά που ετοιμάζουν, και ελπίζουμε να τους ξαναδούμε σύντομα με περισσότερα νέα κομμάτια!

Γεωργία Παρασκευοπούλου

Setlist

M2

The Hole

The Stand Alone
Big Black Long Clawed Frog
A Friend

Solid

A Maze

Euphoric

Posterize

Contradiction

No Sun Required
Post Mortem

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon