Fashion Facts #12

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τα καλσόν από Nylon εμφανίστηκαν πρώτη φορά το 1939 στις ΗΠΑ και η ανταπόκριση που είχαν στο γυναικείο κοινό ήταν τόσο μεγάλη, που πουλήθηκαν μέχρι και 4 εκατομμύρια ζευγάρια μέσα σε μια μέρα. Όταν ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε, τεράστιες καμπάνιες ζητούσαν από τις γυναίκες να παραδώσουν τα καλσόν τους, μιας και το nylon ήταν το υλικό που χρειαζόταν για να κατασκευάζουν σχοινιά, δίχτυα και αλεξίπτωτα. Οι γυναίκες άρχισαν να βάφουν τα πόδια τους με make up σαν εναλλακτική λύση αντί για καλσόν, μιας και τα είχαν παραδώσει όλα για τις ανάγκες του πολέμου και έτσι μιμούνταν την εμφάνιση που είχαν τα πόδια τους με τα καλσόν. Μια μαύρη ρίγα στο πίσω μέρος ήταν η τελική πινελιά που μιμούνταν ακριβώς την εμφάνιση των καλσόν Liquid Stockings, όπως το ονόμαζαν. Οι γυναίκες που δεν είχαν την οικονομική άνεση να μιμηθούν με make up την εικόνα που είχαν τα πόδια τους με καλσόν, χρησιμοποιούσαν τα απομεινάρια τσαγιού και χρωμάτιζαν με αυτό τα πόδια τους, κάτι όχι και τόσο βολικό τις βροχερές μέρες. 

Μόλις τελείωσε ο πόλεμος οι Αμερικανίδες μπορούσαν και πάλι να απολαύσουν την ομορφιά που τους προσέδιδαν τα καλσόν, μόνο που ήταν τόσο λίγα ακόμη για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των γυναικών. Πορείες διαμαρτηρίας ξεκίνησαν σε όλη την Αμερική και διήρκησαν από τον Αύγουστο του 1945 μέχρι τον Μάρτη του 1946. Μια από τις χειρότερες πορείες διαμαρτηρίας συνέβη στο Pittsburgh όπου 40.000 γυναίκες περιμέναν στην ουρά για 13.000 καλσόν, και κατέληξε σε άγριους τσακωμούς και ξυλοδαρμούς μεταξύ τους.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon