Τα 100 χρόνια Χολυγουντιανού Κινηματογράφου μέσα από τις εντυπωσιακές εικονογραφήσεις του Frederico Birchal

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι εικονογραφήσεις  του  Frederico Birchal με αφίσες ταινιών, επικεντρώνονται περισσότερο στο σχεδιασμό των κουστουμιών παρά στους ηθοποιούς. Τα έργα του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία τον προσέλαβε να δημιουργήσει μια μαζική παραγωγή από εικόνες, με σκοπό να προωθήσει την έκθεση Χολυγουντιανών Κοστουμιών στο Λος Άντζελες. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν πάνω από 150 κουστούμια από ταινίες , και ο Birchal, γραφίστας και εικονογράφος,  κλήθηκε να επαναδημιουργήσει ,με το δικό του μινιμαλιστικό στυλ, αρκετά από τα κουστούμια που παρουσιάστηκαν.

 

Η ολοκληρωμένη σειρά,  με εντυπωσιακά  Χολυγουντινά κουστούμια, ξεκινάει από τον Τσάρλι Τσάπλιν στην εμφάνισή του στο «The Tramp»το 1915, και συνεχίζει σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία «The Great Gatsby » το 2013 προσπαθώντας να καλύψει μια περίοδο  100 χρόνων.

Η Ακαδημία χρησιμοποίησε τις εικονογραφήσεις του Birchal, κατά κύριο λόγο για τη διαδικτυακή διαφημιστική καμπάνια της έκθεσης ,αλλά και για τη δημιουργία καρτών με τις πιο εντυπωσιακές ενδυμασίες.  Μπορείτε να επισκεφτείτε την προσωπική ιστοσελίδα του  Frederico Birchal www.fredbirchal.com για να δείτε την ολοκληρωμένη σειρά εικονογραφήσεων.

Αγγελική Παναγιωτοπούλου

 

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon