"Ο αγαπητός κ. Θ. Κ. Μίντζας": Παρουσίαση του λευκώματος για τον Πατρινό συλλέκτη - παλαιοπώλη

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του συλλέκτη και παλαιοπώλη Θεόδωρου Μίντζα (1934 – 2012) διοργανώνει τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 8.00 μ.μ. το βιβλιοπωλείο «38 μοίρες και 14 λεπτά» στην αίθουσα του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης Δήμου Πατρέων (Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο).

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την παρουσίαση του λευκώματος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος με τίτλο «Ο αγαπητός Θ. Κ. Μίντζας» και θα δώσει παράλληλα την ευκαιρία στους επισκέπτες να ξεναγηθούν στον εξαιρετικό χώρο του Μουσείου.

Ο Θόδωρος Μίντζας γεννήθηκε στην Πάτρα και αφού έζησε ένα διάστημα στην Ιταλία, δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως παλαιοπώλης, αποτελώντας για δεκαετίες έναν από τους πρωτοπόρους του είδους με πανελλήνια ακτινοβολία και προσφορά.

Για την προσωπικότητα και το έργο του Θ. Μίντζα θα μιλήσουν οι:

- Τίνα Παπασωτηροπούλου, εκπαιδευτικός

- Ξενοφών Παπαευθυμίου, μουσειολόγος – συντηρητής έργων τέχνης

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Πολιτιστικού Κέντρου Πατρών και με την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

                   Η βιτρίνα του ιστορικού παλαιοπωλείου του Θ. Μίντζα στην οδό Πινδάρου 24 στην Αθήνα.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon