Erik Johansson: Σουρεαλισμός στην φωτογραφία

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο Erik Johansson είναι φωτογράφος από την Σουηδία και ζει στο Βερολίνο της Γερμανίας. Ως επαγγελματίας φωτογράφος έχει δουλέψει με πολύ γνωστές εταιρίες όπως: Adobe, Google, Microsoft, Volvo και National Geographic. Το πιο πιθανόν είναι να τον αναγνωρίσετε από την προσωπική του δουλειά που μοιράζεται online ως ο σουηδός photoshop καλλιτέχνης και παραμυθάς που παραμορφώνει την πραγματικότητα. 

Το ενδιαφέρον του για το ρετούς φωτογραφιών προήλθε κατά την διάρκεια των σπουδών του ως Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Τόσο ως φωτογράφος αλλά και ως retoucher, του δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσει ότι μπορεί να φανταστεί. Κατανοώντας το κάθε βήμα της διαδικασίας, του δίνεται ο απόλυτος έλεγχος από το προσχέδιο μέχρι την τελική εικόνα, ώστε να μπορεί να εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα στο ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Μια φωτογραφία του μπορεί να περιέχει εκατοντάδες διαφορετικές φωτογραφίες και αυτό γιατί θέλει να μοιάζει με αυτό που θα μπορούσε να αποθανατιστεί. Κάθε project είναι μια καινούργια πρόκληση για τον ίδιο και ο στόχος είναι να το υλοποιήσει όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά γίνεται.

 “I’m a photographer and retoucher from Sweden. I use photography as a way of collecting material to realize the ideas in my mind.”  Erik Johansson 

Το έργο του μιλάει από μόνο του.


Don't look back

The Architect

Drifting Away

Set Them Free

Go Your Own Road

Landfall


[via Erik Johansson]

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon