PIXEL ART: Απίθανες εικονογραφήσεις που δημιουργήθηκαν pixel by pixel

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η Pixel art είναι ένα είδος ψηφιακής τέχνης όπου οι καλλιτέχνες σχηματίζουν εικόνες γεμίζοντας τα pixel με 8 βασικά χρώματα. Αυτή η μορφή τέχνης μας βοηθά να κατανοήσουμε τη λειτουργία της ψηφιακής εικόνας, που αποτελείται από  μικροσκοπικά pixel, ταξινομημένα σε οριζόντιες γραμμές και κάθετες στήλες που το καθένα από αυτά έχει τη δυνατότητα να απεικονίσει εκατομμύρια διαφορετικές αποχρώσεις. Ο συνδυασμός των χρωματισμένων pixels δημιουργεί τη ψηφιακή εικόνα που βλέπουμε στις οθόνες, τις τηλεοράσεις, τις φωτογραφίες, τα video games  κοκ.

Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τα ψηφιακά pixels, φτιάχνουν εικόνες, κινούμενες ή μη, που μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από video game της δεκαετίας του '80. Για την ανάπτυξη αυτής της μορφής τέχνης δεν απαιτείται ακριβός εξοπλισμός , αλλά πάρα πολύς χρόνος. Παρακάτω θα δείτε μερικά εξαιρετικά παραδείγματα της Pixel Art από κάποιους ταλαντούχους, για να μην πω υπομονετικούς, καλλιτέχνες! 


Sven Ruthner

Kelly Goeller​

Eboy​

Michael Myers​

Fool

Rod Hunt

Simon Anderson​

Metin Seven, Steve Job​

Txaber ​


 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon