"Αφρικανική σκόνη": Το νέο μυθιστόρημα του Βασίλη Λαδά

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Περιγράφοντας μια συναρπαστική ιστορία που εκτυλίσσεται σε μια γεμάτη ταραχώδη γεγονότα Πάτρα, μόλις κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Βασίλη Λαδά με τίτλο «Αφρικανική σκόνη» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Ο δημοσιογράφος Γ.Μ. ανακαλύπτει ότι στο βρεφοκομείο Πατρών δώδεκα έκθετα βρέφη πέθαναν από ασιτία γιατί οι υπεύθυνοι κρατούσαν τα τρόφιμα για λογαριασμό τους. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του γνωρίζει ανθρώπους που βοηθούν, ως μέλη ενός συλλόγου, υστερημένα παιδιά, συμμετέχοντας κι ο ίδιος στις δράσεις του.

Την ίδια περίοδο η πόλη τραυματίζεται από φόνους, ύποπτα ατυχήματα, απάτες αριβιστών πολιτικών, μυστηριώδεις φασιστικές απειλές και εξομολογήσεις απωθημένων ενοχών. Ζει δηλαδή σε μια πνιγηρή ατμόσφαιρα δύσπνοιας και αβεβαιότητα, όπως αυτή της αφρικανικής σκόνης που φέρνει στην πόλη λασποβροχή και αινιγματικά ιερογλυφικά.

Η «Αφρικανική σκόνη» διαγράφει ανάγλυφα μια ομιχλώδη πραγματικότητα με όρια από τη μια τα αθώα ανυπεράσπιστα βρέφη και τα μειονεκτούντα παιδιά και από την άλλη τις ποικίλες τραγικές παρενέργειες του φανατισμού (ναρκωτικά, βία, μισαλλοδοξία, αμοραλισμός). Τελικά είναι μια πολιτική παραβολή. Ένα βιβλίο - ανάχωμα απέναντι στις ασυγκράτητες εκτροπές της συμπεριφοράς του ανθρώπου. Κι όπως λέει ο συγγραφέας μέσα από τα λόγια ενός ήρωα του βιβλίου: «Καλύτερα να βλέπουμε τη ζωή σαν ψευδαίσθηση του κακού, παρά σαν ψευδαίσθηση του καλού…».

«Η Αφρικανική σκόνη» διατίθεται στο βιβλιοπωλείο «38 μοίρες και 14 λεπτά» (Κολοκοτρώνη 34, Πάτρα), όπου επίσης μπορείτε να βρείτε και προηγούμενα βιβλία του Βασίλη Λαδά σε ειδικές τιμές.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon