Beach House - Depression Cherry

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Beach House μόλις κυκλοφόρησαν τον πέμπτο τους δίσκο, με τίτλο ''Depression Cherry'', γεγονός που κινητοποιεί όλους αυτούς που δηλώνουν λάτρεις της εναλλακτικής μουσικής, με τη πραγματική έννοια του όρου. Βλεπετέ οι Beach House με τις προηγούμενες δουλειές τους τίμησαν όσο λίγοι τη λέξη ''εναλλακτικός'', όντας μία πραγματικά εναλλακτική μουσική πρόταση, μέσα στον κυκεώνα μουσικής του διαδικτύου και το πάντοτε αδηφάγο mainstream. Το ντουέτο των Alex Scally και Victoria Legrand αντλεί τις επιρροές του από καλλιτέχνες σαν τους Cocteau Twins, Slowdive, Kate Bush κ.α. αλλά τις αφομοιώνει τόσο δημιουργικά που παρουσιάζει μιά τελείως δική του και φρέσκια πρόταση για το ιδίωμα της dream pop. Από εκεί που είχαν σταματήσει με το προ τριετίας ''Bloom'' συνεχίζουν με τη φετινή τους δουλειά. Πιο συγκεκριμένα ονειρικές μελωδίες και αιθέρια φωνητικά απαρτίζουν τον μουσικό κόσμο των Beach House. Ή πιο απλά μας παραδίδουν για άλλη μία φορά έναν από τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς.

Το εναρκτήριο ''Levitation'' με τα βιομηχανικά, για τα δεδομένα των Beach House, πλήκτρα και τη νυχτερινή ατμόσφαιρα, μας εισάγει αποτελεσματικά στον κόσμο τους. Εκεί που ο Scully έχει επιμεληθεί και τη παραμικρή ηχητική λεπτομέρεια, ώστε να πατήσει με ασφάλεια η εύθραυστη φωνή της Legrand. Στο ''Beyond Love'' μας ταξιδεύουν στις παιδικές και αθώες αναμνήσεις, τότε που όλα, ανάμεσά τους και οι έρωτες, ήταν ιδανικοί. Το ''Sparks'' ξεκινά με ένα ορυμαγδό από σύνθια, για να μετατραπεί σε ακόμα ένα classic κομμάτι των Beach House, από αυτά που μπορούν να παίζουν στο repeat όλο το βράδυ. Οι γήινες ατμόσφαιρες κυριαρχούν στο ''Space Song'', ερχόμενες σε αντίθεση με τον τίτλο του κομματιού, ενώ το ''10:37'' οι μελωδίες είναι υποτυπώδεις και συνοδευτικές ώστε να δώσουν τον απαραίτητο χώρο στα υπέροχα φωνητικά της Legrand. Ως συνήθως, για τους Beach House, όλα τα κομμάτια του δίσκου είναι ενταγμένα στο coscept τους και δεν υπάρχουν κάποια προφανή singles. Για αυτό και το ''Depression Cherry'' είναι ένας δίσκος που θα μας κρατάει συντροφιά για αρκετό καιρό.

Με το ''Depression Cherry'' οι Beach House κατοχυρώθηκαν οριστικά και αμετάκλητα στις συνειδήσεις των μουσικόφιλων ως μία από τις σημαντικότερες μπάντες της εποχής μας. Σίγουρα δεν είναι αυτοί που θα πουλήσουν εκατομμύρια δίσκους και θα παίζουν σε κατάμεστα στάδια, αφού το είδος της μουσικής τους δεν είναι για τέτοιες καταστάσεις, αλλά είναι αυτοί που μας δίνουν ολοκληρωμένους και μεστούς δίσκους. Τελικά είναι η μπάντα που τροφοδοτεί τα πιο γλυκά και ευαίσθητα ονειρά μας. Κάτι τέτοιο δεν ήταν και οι Slowdive αρκετά χρόνια πριν;

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon