Fashion Facts #23

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Της Ελισάβετ Φάκου

Ενώ έχουμε ακούσει πολλές φορές για πρωτοπορία στην μόδα και για σχεδιαστές που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά, αληθινά πρωτοποριακά σχέδια βλέπουμε στους πρώτους μεγάλους σχεδιαστές όπως ο Yves Saint Laurent. Σήμερα θεωρούμε δεδομένα πολλά από αυτά που ο ίδιος ξεκίνησε σαν τάσεις στις συλλογές του για τον προσωπικό του οίκο μόδας. 

Ήταν αυτός που ξεκίνησε την επανάσταση του androgyny style. Σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένο αλλά τότε ήταν κάτι άκρως πρωτοποριακό το να φτιάξεις ένα σμόκιν (Le Smokin) μόνο για γυναίκες και να τις κάνεις να δείχνουν τόσο θηλυκές μέσα σε αυτό. Η Bianca Jagger ντύθηκε νύφη με ένα από αυτά και η Betty Catroux απογείωσε το μοναδικό της στυλ φορώντας παντελόνια. 

Συνέχισε με τις εμπνευσμένες συλλογές του, πλασάροντας τα γνωστά φορέματα τέχνης εμπνευσμένα από τον Andy Warhol. Γραμμικά, μίνιμαλ και σαν ένας πίνακας τέχνης της εποχής, ξεκίνησε τη μόδα της αποτύπωσης print από έργα τέχνης πάνω σε ρούχα κάτι που και σήμερα θεωρείται πρωτοποριακή τεχνική. 

Μπορεί αυτό να ακούγεται περίεργο αλλά ήταν ο πρώτος που έκανε το Free The Nipple μόδα. Σήμερα το Instagram είναι τρελαμένο με το εν λόγω hashtag αλλά κάποτε ο ίδιος ο Yves Saint Laurent, δημιούργησε μια συλλογή απελευθερωτική για την ρόγα που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τα σημερινά σχεδόν nude φορέματα.

                         

                         

                                                     

                            

            

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon