Fashion Facts #24

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Της Ελισάβετ Φάκου

Οι φούστες είναι γνωστές σαν ένα στοιχείο της νεότερης ιστορίας της μόδας, αλλά στην ουσία οι ρίζες τους βρίσκονται βαθειά μεσα στους αιώνες. Οι φούστες έχουν φορεθεί και από άντρες και από γυναίκες διαφορετικών πολιτισμών σε όλον τον κόσμο, η πιο παλιά εμφάνισή τους όμως φαίνεται να είναι τον 17ο αιώνα. Οι γυναίκες της φυλής Miao, μια φυλή στα νοτιοδυτικά της Κίνας, ήταν οι πρώτες που φόρεσαν την γνωστή σήμερα μίνι φούστα. Η Duan Qun Miao όπως λέγεται ακόμη και σήμερα στα Κινέζικα η μίνι φούστα, ήταν σκανδαλώδης εικόνα για τα Μεσαιωνικά πρότυπα της εποχής, μιας και μετά βίας κάλυπτε τα οπίσθια των γυναικών. Ακόμη πιο ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι οι γυναίκες αυτής της φυλής φοράνε ακόμη τις μίνι φούστες τους και ας είναι mainstream πια.

                           

                                                   

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon