Sound of the Week | Cyanna Mercury – Dirty Things

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Με αφορμή την πρώτη εμφάνιση των Cyanna Mercury στην Πάτρα αυτή την εβδομάδα, το single «Dirty Things» κερδίζει επάξια τον τίτλο του Sound of the Week.  Σίγουρα τους είχες ακούσει με το πρωτότυπο όνομα Cyanna, που όμως από την άνοιξη του 2014 έχουν μετονομαστεί σε Cyanna Mercury και με νέα σύνθεση επαναπροσδιόρισαν τον ήχο τους. Πέντε βετεράνοι της ελληνικής μουσικής σκηνής απαρτίζουν το νεοσύστατο αυτό συγκρότημα και με τις εξαιρετικές συνθέσεις τους δεν μπορείς παρά να τους λατρέψεις. Με αφετηριακό σημείο την ψυχεδελική ροκ ξεκινά μία μουσική περιπλάνηση με παραδοσιακούς και ανατολίτικους ήχους δεμένους αριστουργηματικά με blues στοιχεία. Η περιγραφή δεν αρκεί χωρίς να ακούσει κάποιος τη μουσική τους. Μία γεύση από τον πρώτο δίσκο τους «Archetypes» που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, αποτελεί το άκρως εθιστικό «Dirty Things». Είναι από αυτά τα τραγούδια που δεν σε αφήνουν να φύγεις. Τόσο ρυθμικό όσο και σκοτεινό, από αυτά που κλείνεις απλώς τα μάτια και αφήνεις το ρυθμό με τη μελωδία να σε παρασύρουν.

Ανδριάνα Κουλιέρη – ραδιοφωνική παραγωγός στον UP FM, τον σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών (Κυριακή 16:00-18:00) http://upfm.upatras.gr/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon