Παρουσίαση του ποιητικού βιβλίου του Τηλέμαχου Τσαρδάκα: "Σονέτα για τα χείλη σου"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Εκδόσεις Anima Libri, το θέατρο act και το Βιβλιοπωλείο «38 μοίρες και 14 λεπτά» σας προσκαλούν την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 21.30 στην παρουσίαση του νέου ποιητικού βιβλίου του ΤηλέμαχουΤσαρδάκα που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Anima Libri, με τίτλο «Σονέτα για τα χείλη σου». Πρόκειται για την τέταρτη ποιητική συλλογή του Πατρινού συγγραφέα μετά το «Αιμοσφαίριο του Ουρανού» (Αχαϊκές εκδόσεις, 1998), τις «Μικρές μπαλάντες γι’ απόψε» (Εκδόσεις Λιβάνης, 2003) και «Το σκοτεινό αγγελάκι και το δέντρο» (Εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2007).

Ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας γεννήθηκε το 1978. Μεγάλωσε ανάμεσα στην Πάτρα και την Αγιά Φωτιά της Χίου. Σπούδασε Νομικά και Διεθνείς Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική, Ασφάλεια και Ολοκλήρωση στα Βαλκάνια στο UCL του Λονδίνου. Εκτός από τα «Σονέτα για τα χείλη σου» έχουν εκδοθεί ακόμα τρεις συλλογές με ποιήματά του: Αιμοσφαίριο του ουρανού(Αχαϊκές Εκδόσεις, 1998), Μικρές μπαλάντες γι’ απόψε (εκδόσεις Λιβάνη, 2003), Το σκοτεινό αγγελάκι και το δέντρο (Εκδόσεις Γαβριηλίδη, 2007),  και τα θεατρικά έργα: Το Σκυλί του Ωρίωνα (εκδόσεις Χαραμάδα, 2011), Δεν είναι αλήθεια (Εκδόσεις Κήπος με τις Λέξεις, 2009 - μαζί με τρεις ακόμα συγγραφείς). Έχει επίσης γράψει τα θεατρικά έργα ΠούπουλαΤο Χώμα λερώνει, και Το κορίτσι που επιμένει. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά και ανθολογίες και έχουν μεταφραστεί σε έντεκα γλώσσες. Έχει σκηνοθετήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις και έχει παίξει, ως ηθοποιός, σε λίγες. Έχει γυρίσει την ταινία μικρού μήκους Θέλω να πάρω κάτι από τα χέρια σου (βασισμένη στην ποίηση του Δημήτρη Κάββουρα). Είναι διευθυντής του θεάτρου act στην Πάτρα.

Τα «Σονέτα για τα χείλη σου» αποτελούν έναν ξεχωριστό κύκλο δεκαεννέα ποιημάτων, τα οποία ακολουθούν την φόρμα του σονέτου. Αφηγούνται μια ιστορία έρωτα μέσα από μικρές γλυκόπικρες στιγμές προσδοκίας, επιμονής και απόρριψης. Η έκδοση συνοδεύεται από δεκαεννέα μοναδικά κολάζ του γραφίστα Δημήτρη Γιαννακούλια φτιαγμένα ειδικά για τον συγκεκριμένο κύκλο ποιημάτων.

Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 21.30 στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα). Τα σονέτα θα αποδώσει ο Τηλέμαχος Τσαρδάκας με τη συνοδεία του συνθέτη -και μέλους του συγκροτήματος Raining Pleasure- Διονύση Μπάστα στο πιάνο και του Νίκου Μαυρίδη στο βιολί. Κολάζ- video projections: Δημήτρης Γιαννακούλιας.

Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί και η ειδική έκδοση του ποιήματος του Τηλέμαχου Τσαρδάκα «Μικρή Πατρινή Σερενάτα» (σε λίγα, συλλεκτικά, αντίτυπα από τις εκδόσεις Το Δόντι) το οποίο θα διαβάσουν ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μάγνης και ο δικηγόρος Τάκης Παπαδόπουλος.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 21:30
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610272037, 6936122263

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon