"Η Τρίτη Γενιά": Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Σοφίας Κολοτούρου

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η συλλογή ποιημάτων της Σοφίας Κολοτούρου «Η Τρίτη Γενιά» κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό από τις εκδόσεις Δαρδανός – Gutenberg, σειρά «Λάλον Υδωρ». Η ποιήτρια αρέσκεται στην έμμετρη ποίηση και χρησιμοποιεί την φόρμα του σονέτου, της μπαλάντας και των απλών τετραστίχων για να περιγράψει τον κόσμο που ζει. Πηγές έμπνευσής της αποτελούν τα πάντα γύρω της. Σχολιάζει με την ίδια άνεση την κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα, όσο και τα ιδιωτικά θέματα: τις ερωτικές σχέσεις, τον γάμο, τη φιλία, τη μοναξιά. Σχολιάζει ακόμα την ίδια την ποίηση, μελετάει παλαιότερους και σύγχρονους ποιητές με τους οποίους συνομιλεί με στίχους. Η συλλογή αυτή είναι γραμμένη από έναν άνθρωπο που ζει και αναπνέει μέσα στην ποίηση και βρίσκει αφορμή για να γράψει από οτιδήποτε της συμβαίνει. Μια ποιήτρια που ισορροπεί ανάμεσα στο ιδιωτικό της σύμπαν και στο ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Πρόκειται για τη δεύτερη ποιητική της συλλογή (η προηγούμενη, πριν από 7 χρόνια, είχε προταθεί για το βραβείο νεοεμφανιζόμενου ποιητή του περιοδικού «Διαβάζω»). Σε αυτά τα 7 χρόνια είναι φανερή η ποιητική της εξέλιξη και η κατάκτηση των εκφραστικών της μέσων. Η συλλογή περιλαμβάνει μόλις 25 ποιήματα, τα καλύτερα της επταετίας, στην άρτια και αισθητικά έκδοση της σειράς Λάλον Υδωρ. Με σαφείς τις επιρροές της από τον Μεσοπόλεμο, τις οποίες δεν αρνείται, η ποιήτρια Κολοτούρου έχει ήδη χαράξει τον δικό της δρόμο, καταφέρνοντας να είναι σύγχρονη και απολύτως επίκαιρη, ανεξάρτητα από τη φόρμα που χρησιμοποιεί. Σαν σύγχρονη τροβαδούρος, διηγείται ιστορίες και καταφέρνει να ασκήσει γοητεία και μαγεία στον αναγνώστη, γι αυτό και προτείνουμε το βιβλίο της.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 19:00
Βιβλιοπωλείο Πολύεδρο

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon