Όταν indie συγκροτήματα διασκευάζουν indie συγκροτήματα

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μπορεί να μην είναι το πλέον συνηθισμένο φαινόμενο indie συγκροτήματα να διασκευάζουν άλλα indie συγκροτήματα, αλλά έχει γίνει ορισμένες φορές στο παρελθόν. Πάμε να θυμηθούμε κάποιες από αυτές τις φορές, με τα αποτελέσματα να διαφέρουν ανάλογα με τη περίπτωση. Εμείς επιλέγουμε πέντε χαρακτηριστικές περιπτώσεις και τις παρουσιάζουμε.

 

 

 

 

Pixies - Head On

Οι Pixies δεν δίστασαν να διασκευάσουν ένα σύγχρονο με αυτούς συγκρότημα και πιο συγκεκριμένα τους Jesus and Mary Chain. Το αποτέλεσαμα τους δικαίωσε, κάτι αναμενόμενο, αφού ότι έκαναν στα λίγα χρόνια της ύπαρξής τους ήταν φανταστικό. Όταν διαλύθηκαν ήρθε γρήγορα η πτώση για τον Χοντρούλη και τη παρέα του.

Carter U.S.M. - This Is How It Feels

Για τις διασκευάες των Carter U.S.M. είχαμε φτιάξει ξεχωριστό άρθρο και είχαμε ισχυριστεί ότι είναι γαμάτες. Τέτοια ήταν και αυτή που επιφύλασσαν και στο κομμάτι των Inspiral Carpets. Του άλλαξαν τα φώτα δηλαδή.

Editors - French Disko

Οι Editors παίρνουν το indie classic των Stereolab και το προσαρμόζουν στα μέτρα τους. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά τουλάχιστον είναι συμπαθητικό.

Saint Etienne - Kiss And make Up

Οι Saint Etienne δίνουν ένα πιο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα στο κομμάτι των Field Mice, κάτι που εξάλλου τους χαρακτηρίζει στο σύνολό τους.

Placebo - Where is My Mind

Εδώ οι Pixies διασκευάζονται και δέχονται τον απαραίτητο σεβασμό από τον Brian Molko και τη παρέα του.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon