Le Page: Η επιστροφή είναι γεγονός

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η σχέση μου με τους Le Page ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν, κάπου μέσα στο 2008, όταν έτυχε να ακούσω ένα κομμάτι τους σε εκπομπή του Mojo Radio. Ένα χρόνο αργότερα, πληροφορήθηκα πως θα επισκεπτούν την πόλη μας για μια live εμφάνιση στα πλαίσια του Velvet Bus. Τότε λοιπόν είδα ζωντανά το ντουέτο για πρώτη φορά, στη σκηνή του Steps στην Ηφαίστου, που σήμερα, τόσο αυτό, όσο και ο Mojo Radio, έχουν πάψει να υφίστανται. Διπλό το πλήγμα για την πόλη μας, αλλά ας μην σταθούμε σε αυτό προς το παρόν, καθώς οδηγεί σε μια άλλη, μεγάλη και επίπονη συζήτηση. Ο πολύχρωμος και ποπ κόσμος των Le Page λοιπόν, σε συνδυασμό με την feel good διάθεση που πάντα μου προκαλούσαν μέσω της μουσικής τoυς, έχουν συνδεθεί σημαντικά με τα λυκειακά μου χρόνια. Για το λόγο αυτό, η χαρά μου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη όταν ο Αντώνης Kωνσταντάρας, το ένα από τα δύο βασικά μέλη, ανακοίνωσε μέσω Facebook πριν από λίγο καιρό την επιστροφή του γκρουπ, ύστερα από το διάλειμμα κάποιων χρόνων.

Το ντουέτο από την Αθήνα, ο Αντώνης και η Τερψιχόρη, σχημάτισε τους Le Page το 2007. Από τότε η πορεία τους σημείωνε διαρκώς ανοδική πορεία με αποτέλεσμα την κυκλοφορία ενός ολοκληρωμένου άλμπουμ και 2 E.P. Σιγά σιγά κατάφεραν να αφήσουν το δικό τους στίγμα στην εγχώρια indie pop σκηνή, ενώ παράλληλα εμφανίζονταν σε πολλές σκηνές εντός και εκτός Αθήνας, αλλά και ως opening act σε σπουδαία live, όπως αυτά των Camera Obscura, Primal Scream, Bloc Party, Au Revoir Simone και άλλων πολλών. Επιπλέον, με αναφορές από την ιστοσελίδα της Guardian, αλλά και με την πραγματοποίηση κάποιων live επί βρετανικού εδάφους, το γκρουπ έχτισε μια πολλά υποσχόμενη πορεία.

Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας και με κυρίαρχο στοιχείο πάντα την DIY αισθητική, οι Le Page επανέρχονται δυναμικά στα μουσικά πράγματα. Αυτή τη φορά η σύνθεση αλλάζει. Ο Αντώνης παραμένει βασικό μέλος, αλλά τη θέση της παρτενέρ του αναλαμβάνει πλέον η Ντάνα Παπαχρήστου. Στα πλαίσια αυτής της πολυαναμενόμενης επιστροφής, θα εμφανιστούν ζωντανά στη σκηνή του TIKI Bar, στην Αθήνα, στις 18 Δεκεμβρίου για να παρουσιάσουν παλιότερα αγαπημένα κομμάτια, αλλά και καινούργιο υλικό που ηχογραφείται αυτή την περίοδο. Τη βραδιά θα επιμεληθεί η indie pop ομάδα “Make Me Happy” με τους Kids Of Distinction και Ian Skiadas να αναλαμβάνουν τις μουσικές επιλογές πριν και μετά από το live.

Εν αναμονή λοιπόν της συναυλιακής επιστροφής τους, ακούμε το νέο τους single “Edelweiss” που κυκλοφόρησε σήμερα σε ψηφιακή μορφή, ενώ παράλληλα θυμόμαστε 5 αγαπημένα κομμάτια από τα παλιά.

Kεντρική φωτογραφία: Freddie F.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon