10 κλασσικές ταινίες για τα Χριστούγεννα

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

του Κώστα Νταλιάνη

The apartment (1960)/Η γκαρσονιέρα

Η ταινία: Ο Μπαντ Μπάξτερ (Τζακ Λέμον), υπάλληλος σε μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρία, καλοπιάνει τους ανωτέρους του, δανείζοντας τους το διαμέρισμά του για τις «διακριτικές» ερωτικές στιγμές τους. Τα πράγματα, όμως, θα αλλάξουν, όταν θα ερωτευτεί τη Φραν Κιούμπελικ (Σίρλεϊ ΜακΛέιν), την ερωμένη του μεγάλου αφεντικού.

Πιο Χριστουγεννιάτικη στιγμή: Ο Μπάξτερ, που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, το βράδυ των Χριστουγέννων γνωρίζεται με μια μοναχική γυναίκα σε ένα μπαρ και την φέρνει σπίτι του για έναν έξτρα γύρο- αλλά εκεί βρίσκει τη Φραν λιπόθυμη, μετά από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών.

Life of Brian (1979)/Ένας προφήτης, μα τι προφήτης!

Η ταινία: Γεννημένος Χριστούγεννα, δίπλα στο θείο βρέφος, ο Μπράιαν (Γκρέιαμ Τσάπμαν) προσπαθεί σε όλη του τη ζωή να αποδείξει σε Ρωμαίους και Ιουδαίους, ότι δεν είναι αυτός ο περιβόητος Μεσσίας.

Πιο Χριστουγεννιάτικη στιγμή: Η σατιρική εναρκτήρια σεκάνς, στην οποία οι τρεις –όχι τόσο σοφοί- μάγοι χάνονται και φτάνουν κατά λάθος στον στάβλο του Μπράιαν.

Trading places (1983)/Πολυθρόνα για δύο

Η ταινία:  Ένας φτωχός μαύρος ζητιάνος (Έντι Μέρφι) παίρνει τη θέση του Λούι (Νταν Ακρόιντ), ενός λευκού πλούσιου χρηματιστή, λόγω ενός στοιχήματος μεταξύ δύο βαθύπλουτων και βαριεστημένων γέρων.

Πιο Χριστουγεννιάτικη στιγμή: Ο Λούι σε απόγνωση,  βρώμικος, μόνος στον δρόμο και ντυμένος ως Άι-Βασίλης, αποπειράται ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει.

Gremlins (1984)/Γκρέμλινς

Η ταινία: Ο πατέρας ενός μικρού αγοριού φέρνει ως χριστουγεννιάτικο δώρο στο παιδί του ένα παράξενο ζωάκι, που ονομάζεται Γκίζμο. Το αγόρι, όμως, παραβαίνει τους κανόνες διαβίωσης του παράξενου κατοικίδιου του, με συνέπεια να δημιουργηθούν τα σατανικά Γκρέμλινς, που θα φέρουν το χάος στην μικρή πόλη.

Πιο Χριστουγεννιάτικη στιγμή: Η τελική μάχη ανάμεσα στον Γκίζμο και τον διαβολικό αρχηγό των Γκρέμλινς, Λωρίδα, που γίνεται σε ένα εμπορικό κατάστημα στολισμένο στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Edward Scissorhands (1990)/Ο Ψαλιδοχέρης

Η ταινία: Ο Έντουαρντ (Τζόνι Ντεπ) είναι ένα μηχανικό ον με ανθρώπινο μυαλό, συναισθήματα και βιολογικές ανάγκες, που έμεινε, όμως, ατελείωτο από τον εφευρέτη του κι έτσι αντί για χέρια έχει ψαλίδια.

Πιο Χριστουγεννιάτικη στιγμή: Ο Έντουαρντ χρησιμοποιώντας τα (ψαλιδο)χέρια του μεταμορφώνει ένα κομμάτι πάγου σε ένα γλυπτό της αγαπημένης του (Γουαϊνόνα Ράιντερ), καθώς αυτή χορεύει με νιφάδες χιονιού να πέφτουν πάνω της.

Batman returns (1992)/Ο Μπάτμαν επιστρέφει

Η ταινία: Ο καταχθόνιος Πιγκουίνος (Ντάνι ΝτεΒίτο), ένα ανθρωπόμορφο τέρας, που ζει στους υπονόμους της Γκόθαμ Σίτυ και η μυστηριώδης Κάτγουμαν (Μισέλ Φάιφερ) συμμαχούν, για να εξουδετερώσουν τον Μπάτμαν (Μάικλ Κίτον).

Πιο Χριστουγεννιάτικη στιγμή: Η Κάτγουμαν φέρνει τον Μπάτμαν εκεί που θέλει- κάτω από το γκι. «You know, mistletoe can be deadly if you eat it», την προειδοποιεί. «But a kiss can be even deadlier... if you mean it», του απαντά αυτή, γλείφοντας τον από το πηγούνι ως την μύτη.

The Nightmare before Christmas (1993)/Ο εφιάλτης των Χριστουγέννων

Η ταινία: Ο Τζακ Σκέλινγκτον, ο βασιλιάς της Χάλογουϊν Τάουν, αποφασίζει να πάρει τη θέση του Άι-Βασίλη.

Πιο Χριστουγεννιάτικη στιγμή: Ο Τζακ ανακαλύπτει την Κρίστμας Τάουν, βλέποντας με κατάπληξη τις χριστουγεννιάτικες συνήθειες.

Eyes wide shut (1999)/Μάτια ερμητικά κλειστά

Η ταινία: Η εξομολόγηση μιας ερωτικής φαντασίωσης της γυναίκας του, Άλις (Νικόλ Κίντμαν), πυροδοτεί μια έκρηξη ζήλιας στο γιατρό Μπιλ Χάρφορντ (Τομ Κρουζ), ο οποίος στην προσπάθεια του να την απατήσει, βιώνει μια σειρά από παράδοξες ερωτικές περιπέτειες, που μοιάζουν να κινούνται περισσότερο στο πεδίο της φαντασίωσης παρά της πραγματικότητας.

Πιο Χριστουγεννιάτικη στιγμή: Η τελική σκηνή της ταινίας, όπου η Άλις λέει στον Μπιλ, τι πρέπει να κάνουν συχνότερα, καθώς περιδιαβαίνουν ένα εμπορικό κατάστημα με την κόρη τους, φροντίζοντας για τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια. 

Love, actually... (2003)/Αγάπη είναι…

Η ταινία: Δέκα διαφορετικές ιστορίες στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο ανάμεσα σε πρόσωπα, που συνδέονται μεταξύ τους.

Πιο Χριστουγεννιάτικη στιγμή: Ένας πρώην ροκ σταρ (Μπιλ Νάι) αποφασίζει να περάσει τη νύχτα των Χριστουγέννων μαζί με τον μάνατζερ και παλιό του φίλο (Γκρέγκορ Φίσερ), μεθώντας και βλέποντας τσόντες.

The Polar Express (2004)/ Το Πολικό Εξπρές

Η ταινία: Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη του Άι-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του αγαπημένου αγίου των παιδιών.

Πιο Χριστουγεννιάτικη στιγμή: Η συνάντηση του αγοριού με τον Άι-Βασίλη, ο οποίος του προσφέρει το πρώτο δώρο των Χριστουγέννων –ένα κουδούνι. 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon