10 Εξαιρετικά Παραδείγματα Έργων Τέχνης από Χαρτί

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

H πρωτοποριακή χρήση του χαρτιού σε έργα τέχνης, μπορεί να δώσει ζωή στα σύγχρονα σχέδια. Μπορεί να ζούμε σε έναν ψηφιακό κόσμο, αλλά η αγάπη μας την χάρτινη τέχνη (paper art) δεν έχει μειωθεί καθόλου. Αρκετοί άνθρωποι πιστεύουν πως για να δημιουργήσει ένας καλλιτέχνης τα έργα του απατούνται εξειδικευμένα εργαλεία ή πανάκριβα υλικά. Κάποιες φορές αυτό είναι αλήθεια, και κάποιες άλλες όχι. Τα έργα που ακολουθούν έχουν δημιουργηθεί σχεδόν από το τίποτα, ή καλύτερα με χαρτί, ψαλίδι ή κοπίδι. Δείτε πως ένα τόσο απλό υλικό όσο το χαρτί, μεταμορφώνεται στα χέρια των ευφάνταστων δημιουργών του και δίνει ζωή σε μια από τις αρχαιότερες τέχνες! Σίγουρα θα βρείτε την έμπνευση που αναζητούσατε…  


 1. Marina Adamova 

Marina Adamova έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σειρά από χάρτινα στολίδια εμπνευσμένα από την αγάπη της για την  Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων και τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια.

2. Malena Valcarcel

H ισπανίδα σχεδιάστρια δημιούργησε μια Χριστουγεννιάτικη πόλη με μόνο ένα κτίριο φωτιζόμενο. Το αποτέλεσμα μαγικό! 

3. Pam Langdon 

                     

τα χάρτινα γλυπτά του Palm Langdon μας δείχνουν πως μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα με τα βιβλία εκτός από το να τα διαβάζουμε. Τα «ανεπιθύμητα» βιβλία μεταμορφώνονται σε εντυπωσιακά έργα τέχνης.

4. Julien Vallee

                    

Τίτλος έργου "Spray Can". H Julien Vallee χρησιμοποιεί το χαρτί ως το μοναδικό υλικό στα έργα της και δημιουργεί μια αίσθηση κίνησης και αφήγησης μέσα από μια στατική εγκατάσταση. 

5. Zim and Zou 

                    

Οι Zim and Zou δημιούργησαν αυτό το χάρτινο μπέργκερ για το εξώφυλλο του Icon Magazine. Ένδιαφέρον παρουσιάζουν τα έντονα γιορτινά χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν. 

6. Jonathan Shackleton 

                    

Ο μαθητής σχεδίου Jonathan Shackleton δημιούργησε αυτό το έργο τέχνης από χαρτί για να προωθήσει την εταιρεία Fedregoni.

7. Yurko Gutsulyak

                  

Τίτλος έργου "Dragon card".

                    

Η "dragon card" είναι η κάρτα για Καλή Xρονιά που δημιούργησε ο Ουκρανός σχεδιαστής Yurko Gutsulyak για τους πελάτες, συνεργάτες και φίλους του.

8. Kawamoto

                    

Η περίτεχνη τσάντα της Kawamoto συνδυάζει 2 παραδοσιακές Ιαπωνικές τεχνικές Nτέχνης. "Orishiki" είναι μια υβριδική λέξη που συνδυάζει το “Ori” από το Origami, που είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική μορφή τέχνης για το δίπλωμα του χαρτιού, και το "Shiki"από το Furoshiki, που είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική μορφή τέχνης για το δίπλωμα των ρούχων. Η τσάντα είναι αρκετά μεγάλη για να τυλίξεις και να μεταφέρεις αγαθά και δώρα.

9. Sam Pierpoint

                              

Eμπνευσμένος από την αγάπη του για τη φύση και την ατελείωτη ομορφιά της, δημιουργησε ένα 3D έργο τέχνης που σε ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο.

10. Eiko Ojala

                                              

Τίτλος έργου "Vertical Landscape". Δημιουργήθηκε ψηφιακά αλλά χωρίς την χρήση 3D προγράμματος. Η Eiko Ojala ζωγραφίζει τα πάντα στο χέρι για να δημιουργήσει τοπία, φιγούρες και πορτραίτα τα οποία δείχνουν σαν να έχουν κοπεί πάνω στο χαρτί.


 

 

 

 

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon