In The City #19

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η καρναβαλική περίοδος άρχισε και επίσημα. Αλλά μάλλον δεν σταματά και ποτέ για να λέμε ότι αρχίζει. Συνεχώς βρίσκουμε αφορμές για να το λέμε αυτό. Τελευταία αφορμή είναι τα δρώμενα στα μπλόκα των αγροτών. Ντύνονται Jihadi John με μάσκες του Τσίπρα και των υπουργών του και ως γνήσιοι λούμπεν ελληναράδες ''μαχητές'' αποκεφαλίζουν με χατζάρια από τα Jumbo τον ''αγρότη'' και τον ''κτηνοτρόφο''. Με περίσσεια ευκολία ξεχνούν τι έκαναν οι ίδιοι όλα αυτά τα χρόνια. Πάντα πίστευαν στις εύκολες λύσεις και συστρατεύονταν με όποιον τις πρότεινε. Πάντα είχαμε έναν πλειστηριασμό υποσχέσεων και εκλέγονταν όποιος έλεγε τα περισσότερα. Οι ίδιοι άνθρωποι που χειροκροτούσαν στο ''λεφτά υπάρχουν'' του ΓΑΠ και μετά μαζεύονταν έξω από τη βουλή, τρέφοντας το τέρας του φασισμού και του λαϊκισμού, για να ζητήσουν 300 κρεμάλες και να καεί το μπ#$%^λο η βουλή. Στη συνέχεια ενθουσιάστηκαν με τα  εφικτά Ζάππεια του Σαμαρά και τον αντιμνημονιακό του αγώνα, του εδώσαν την εξουσία, και μετά αποκαλούσαν τους Σαμαροβενιζέλους γερμανοτσολίάδες και Τσολάκογλου, όταν αυτοί αντί για Ζάππεια υπέγραφαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, αφού δεν είχαν καμία άλλη λύση. Αντικαταστάτης βρέθηκε γρήγορα στο πρόσωπο του Τσίπρα και στο πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Αυτός είναι η λύση αποφάσιζαν αμπελοφιλοσοφώντας σε καφενεία και τσιπουράδικα οι πρόσκαιροι υποστηρικτές του. Το πίστεψε και αυτός όντας άπειρος από πολιτική και θεώρησε ότι πέρα από το πρόβλημα της Ελλάδας θα αλλάξει και όλη την Ευρώπη. Greeklish συνθηματολογία και νταούλια επιστρατεύτηκαν για να ενθουσιάσουν τα πλήθη. Η πολύμηνη διαπραγμάτευση δίνει παράταση στην αποκαθήλωση του καινούργιου ηγέτη. Δυστυχώς η παράταση έχει οικονομικό κόστος που καλλούμαστε να το πληρώσουμε τώρα (νέα ανακεφαλαιωποίση τραπεζών- που κανείς δεν ανέφερε ότι χρειάζονταν πριν το δημοψήφισμα- capital controls και τα προβλήματα ανεργίας και ρευστότητας που προκάλεσαν, αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές κτλ). Τα τσάμικα στο Σύνταγμα το βράδυ του δημοψηφίσματος ήταν ο τελευταίος θρίαμβος του λαϊκισμού. Από την άλλη μέρα η ηγεσία του δεν μπορούσε να κρυφτεί πίσω από το δακτυλό της και όλα ήρθαν κωλοτούμπα, που αποφασίστηκε να είναι πιο ελκυστική δηλώνοντας στενοχωρημένοι κάθε φορά που έρχεται καινούργιο νομοσχέδιο. Ο κόσμος αδυνατώντας να αποδεχτεί ότι όλους αυτούς που δημιούργησαν τη κρίση και τη διαχειρίστηκαν ο ίδιος τους έχει εκλέξει, αντιδρά με τη γνώριμη για αυτόν μέθοδο, του μοιράζω ιντερνετικούς ψόφους και συμμετέχω σε γραφικές διαδηλώσεις με Nazis και Jihadi Johns. Ένα μεγάλο φωτεινό καρναβάλι.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon