Εφτά ερωτικά κομμάτια για τον Άγιο Βαλεντίνο

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η 14 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η μέρα των ερωτευμένων προς τιμή του προστάτη τους Αγίου Βαλεντίνου της καθολικής εκκλησίας. Τα ανθοπωλεία και τα ζαχαροπλαστεία κάνουν χρυσές δουλειές, σε άλλη μία καταναλωτική γιορτή, που έχει καθιερωθεί για να ανθεί ο καπιταλισμός και να αμβλύνεται η ταξική συνείδηση των προλετάριων. Έτσι και εμείς στο presspop είπαμε να πάρουμε μέρος στο πανηγύρι του Αγίου Βαλεντίνου, με σκοπό, τι άλλο, να αυξήσουμε την επισκεψιμότητά μας. Για αυτό το λόγο συγκεντρώνουμε εφτά αγαπημένα ερωτικά κομμάτια και σας τα παρουσιάζουμε.

The Smiths - There Is A Light That Never Goes Out

Μάλλον το καλύτερο κομμάτι που έγραψε το δημιουργικό ντουέτο Morrissey - Marr. Με παρακλήσεις για να με  βγάλεις έξω απόψε και δραματοποιημένους θανάτους από διόροφα λεωφορεία ή μεγάλα φορτηγά, αρκεί να είσαι ΕΣΥ δίπλα μου, καταφέρνει να μπει στην εφτάδα των σπαραξικάρδιων ερωτικών τραγουδιών.

The Beatles - Something

Ο George Harrison μπορεί να μην έγραφε πολλά κομμάτια για τους Beatles και να βρίσκονταν στη σκιά των Lennon, McCartney, τα λίγα όμως που έγραφε ξεχώριζαν. Ένα από αυτά και το ''Something'', ένα αυθεντικό ερωτικό κομμάτι.

Joy Division - Love Will Tear Us Apart

Η αγάπη τσακίζει. Το ξέρουμε. Το έχουμε ζήσει. Και ο Ian Curtis το ήξερε και αποφάσισε να το κάνει τραγούδι λίγο πριν περάσει τη θηλιά στο λαιμό. Χωρίς αυτό το κομμάτι η αναγνωρισιμότητα των Joy Division θα ήταν σίγουρα μικρότερη.

Elvis Costello - I Want You

Ο δεύτερος πιο διάσημος Elvis του rock έγραψε και κυκλοφόρησε τον απόλυτο ύμνο πόθου. Το ακούς μια φορά, κολλάς και ψάχνεις να δεις πιο είναι αυτό το τραγούδι. Πραγματικά σπουδαίο.

Divine Comedy - Everybody Knows (Except You)

Όλοι ξέρουν ότι σε αγαπώ εκτός από εσένα. Απλές καθημερινές καταστάσεις στον πολύχρωμο κόσμο του Neil Hannon. Αλλά και ποιος δεν έχει περάσει από μία τέτοια κατάσταση;

Pulp - Something Changed

Η αγάπη μπορεί να είναι απλά ένα τυχαίο γεγονός. Μπορεί να ακυρώσεις μία επίσκεψη στο cinema ή να αποφασίσεις τελευταία στιγμή να βγεις έξω και να συναντήσεις τον έρωτα τη ζωή σου. Αυτό δεν αναζητούν και οι περισσότεροι που λιώνουν στα bars καθημερινά;

Cinerama - Barefoot In The Park

Ο απόλυτος ύμνος στο πως βλέπει κάποιος το αντικείμενο του πόθου του. Απλά τέλειο. Και ο David Gedge το περιγράφει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο. Με άλλα λόγια αν θέλεις να εντυπωσιάσεις ένα ρομαντικό κορίτσι, πές της όλους τους στίχους του ''Barefoot In The Park''.

 

+Bonus ένα anti - Valentine's Day

Art Brut - People In Love

''People in love, lie around and get fat, I didn't want us to end up like that'' και μάλλον η ζωή δικαιώνει τον Eddie Argos. Όλος ο κυνισμός του που καταλήγει μία σχέση, που αρχίζει με λουλούδια και καταλήγει με βαρετές ώρες μπροστά σε μία τηλεόραση.

 

Υ.Γ. Επειδή το 80% των τραγουδιών που κυκλοφορούν έχουν ερωτικό περιεχόμενο, μπορούν να φτιαχτούν άπειρες τέτοιες λίστες.


 
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon