Sound of the Week | Kaleo – Way Down We Go

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Έμπνευση υπάρχει παντού. Υψίστης σημασίας ο κάθε ένας από εμάς να θέλει να τη δει και να την δεχτεί. Διαχρονική και ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης η μεγαλειότητα της φύσης, με την ίδια από μόνη της να αποτελεί τέχνη. Στην περίπτωση των Kaleo, η απαράμιλλη και απόκοσμη ομορφιά της Ισλανδίας, από όπου και κατάγονται, ήταν αυτή που τους ενέπνευσε και άρχισαν να γράφουν τη δική τους μουσική. Μέσα σε τρία μόλις χρόνια, μετά την τελική τους σύσταση το 2012, κατάφεραν να υπογράψουν με την Elektra/Atlantic Records και να συγκαταλέγονται στα must-listen συγκροτήματα. Έχοντας, πλέον, μετακομίσει στο Austin του Texas και προετοιμάζοντας τον δεύτερο δίσκο τους, η αμερικάνικη folk-blues μουσική είναι η κύρια επιρροή στον ήχο τους. Η τετραμελής μπάντα δεν παρουσιάζει κάτι που δεν έχεις ακούσει ξανά, δεν είναι αυτός ο σκοπός τους άλλωστε, με άλλες παρόμοιες να σου έρχονται σίγουρα στο νου. Τη στιγμή, όμως, που θα ακούσεις το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του Jökull Júlíusson, τη βαθιά αυτή φωνή με γρέζι που προσθέτει βάρος και συναίσθημα σε κάθε μελωδία τους, θα τους διαφοροποιήσεις από τους υπόλοιπους. Πειστήριο το “Way Down We Go”, για το οποίο επισκέφτηκαν το ηφαίστειο Thrihnukagigur της Ισλανδίας και μετά από 22 ώρες στο εσωτερικό του, κατάφεραν να δημιουργήσουν μία εντυπωσιακή live version του κομματιού. Στο άκουσμα του δεν γίνεται να μην αισθανθείς κάτι.  Ξεκινά η μύηση στον έντονα φορτισμένο μουσικό τους κόσμο, με αυτό να είναι, κιόλας, το κύριο μέλημά τους.

Ανδριάνα Κουλιέρη – ραδιοφωνική παραγωγός στον UP FM, τον σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών (Κυριακή 16:00-18:00) | http://upfm.upatras.gr/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon