Whereswilder: Το διαδίκτυο δίνει ίσες ευκαιρίες στις μπάντες

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Whereswilder λίγες ημέρες πριν την εμφάνισή τους στο Westside Festival μιλούν στο presspop για τη ψυχεδελική αναβίωση, τα επερχόμενα σχεδιά τους και τη δημιουργία μουσικής στην εποχή του διαδικτύου.

 

Ποια είναι τα επόμενα δισκογραφικά σας σχέδια;

Είμαστε ήδη εδώ και κάποιον καιρό στο studio. Παρέα με τον παραγωγό μας, Άλεξ Μπόλπαση δουλεύουμε πάνω στον δεύτερο δίσκο, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του ερχόμενου φθινοπώρου. Λεπτομέρειες για όλα αυτά θα υπάρξουν στο προσεχές διάστημα.

Οι Whereswilder έχουν ενταχθεί στο γενικότερο κίνημα της νεοψυχεδέλειας. Ένα κίνημα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εσείς πιστεύετε ότι αυτή η ηχητική σας κατεύθυνση ήρθε αβίαστα ή έπαιξε ρόλο το γενικότερο ηχητικό κλίμα;

Και τα δύο συνέβησαν πιθανότατα. Εννοείται πως η όλη αναβίωση που επικράτησε επηρέασε πολύ τον τρόπο που ακούγαμε μουσική ως τότε και αυτό πέρασε και στα κομμάτια που γράφαμε. Παρόλα αυτά δεν νιώσαμε ποτέ ότι ήταν κάτι που βγήκε πιεστικά, όλα ήταν και είναι πολύ φυσιολογικά και άνετα.

Προτιμάτε περισσότερο τη δουλειά στο studio ή τις συναυλίες;

Και τα δύο μας εξιτάρουν σαν μουσικούς το ίδιο. Το καθένα για τους λόγους του βέβαια...

Θεωρείτε θετικό ότι στην εποχή μας κάθε μπάντα μπορεί να προωθήσει μόνη της τη δουλειά της μέσω του διαδικτύου;

Έχει σίγουρα στρέψει τα μάτια του κόσμου σε πιο πηγαία -από καλλιτεχνική άποψη- ακούσματα. Αυτό έχει να κάνει σίγουρα και με την αποδυνάμωση των μεγάλων εταιριών. Εξισώνονται οι ευκαιρίες για τις μπάντες γιατί όλοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα προσπαθώντας να κάνουν τη μουσική τους να ακουστεί.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τη δυνατότητα να κάνετε live;

Η κρίση καθυστερεί τις μπάντες γιατί προσθέτει μεγάλο ρίσκο σε κάθε κίνησή τους. Μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η δυνατότητα να κλειστεί ένα τουρ μικρό ή μεγάλο στην Ελλάδα και κατ' επέκταση και στην Ευρώπη. Ειδικά σε μπάντες που είναι στην αρχή όπως εμείς απαιτείται πολλή επιμονή και υπομονή.

Οι κοινωνικές εξελίξεις σας επηρεάζουν στον δημιουργικό τομέα;

Ό,τι συμβαίνει -τόσο στη χώρα όσο και στον κόσμο- μας απασχολεί πολύ προσωπικά και συλλογικά. Παρόλα αυτά δεν έχει προκύψει ακόμη κάποια ανάγκη να εκφράσουμε κάτι που έχουμε να πούμε επί του θέματος και στιγουρχικά στα κομμάτια μας. Όχι πως θα ήμασταν ενάντιοι έαν προέκυπτε πάντως.

Φέτος έχουν ήδη ανακοινωθεί αρκετά δυνατά ‘’live’’ για το καλοκαίρι, κάτι που δεν γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Σε ποιο απ’ αυτά θα θέλατε να συμμετέχετε;

Είναι χαρά μας να ξέρουμε ήδη πως θα συμμετέχουμε σε ένα από αυτά, συγκεκριμένα την πρώτη μέρα του Rockwave που θα εμφανιστούν οι Last Shadow Puppets, οι Suede, οι Despite Everything και πολλοί άλλοι.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η εγχώρια παραγωγή αγγλόφωνων συγκροτημάτων, τόσο σε ποσοτικό όσο και σε ποιοτικό επίπεδο. Που νομίζετε ότι οφείλεται αυτό;

Η γενιά μας έχει την τύχη να είναι από νωρίς οπλισμένη με τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται μια μπάντα κυρίως λόγω του internet. Παράλληλα, ένα δύσκολο κομμάτι της δημιουργίας μιας σκηνής έχει ήδη διανυθεί από παλιότερες μπάντες και γενιές οπότε πατάμε σε πιο εύφορο έδαφος. Αυτό δίνει κίνητρο και ουσία, και πιθανώς να έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτή η φοβερή άνθιση που διανύουμε.

Πέρα από τους Whereswilder ασχολείστε και με άλλες μπάντες;

Έχοντας ως βάση μας τους Whereswilder όλοι ασχολούμαστε παράλληλα με αρκετά άλλα μουσικά projects. Μερικά από αυτά θα τα δείτε και στο Westside Festival .

Πότε πιστευετε ότι θα έρθει η εποχή που θα μπορεί κάποιος να ζει ασχολούμενος αποκλειστικά με ένα συγκρότημα σαν τους Whereswilder;

Δεν το γνωρίζουμε αυτό δυστυχώς παρόλα αυτά δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε να προσπαθούμε να το πετύχουμε.

Τι να περιμένει κάποιος που δεν σας ξέρει και θα έρθει να σας δει στις 8 Απριλίου στο Westside Festival στη Πάτρα;

Όσοι παρευρεθούν θα πάρουν μια καλή γεύση τόσο από το υλικό του ντεμπούτου μας Yearling, όσο και από εκείνο που έρχεται σύντομα.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon