Επαγγελματικές Κάρτες που Ξεχωρίζουν!

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Πάει λίγος καιρός απο την τελευταία φορά που ανέβηκε άρθρο στο Design. Όχι δεν σταμάτησε η στήλη ούτε το ενδιαφέρον μας γύρω από το design! Απλά, με όλα αυτα που συμβαίνουν γύρω μας πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, ο χρόνος είναι λίγος. Αλλά όλοι γνωριζούμε, κι αν όχι όλοι δεν πειράζει, πως η τέχνη σε περιόδους κρίσης ακμάζει και δεν παρακμάζει όπως κάθε τι άλλο γύρω μας! Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, το Design κάνει την επανεμφάνισή του με ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο για να δώσει έμπνευση για δημιουργία.

Το θέμα μας: Επαγγελματικές κάρτες.

Πόσοι από εσάς δεν έχουν βαρεθεί να βλέπουν συνέχεια την ίδια τετράγωνη επαγγελματική κάρτα? 

Στο χώρο του design οι τετράγωνες κλασσικές επαγγελματικές κάρτες αποτελούν την εύκολη (+οικονομική) λύση για τους επαγγελματίες, μιας και υπάρχουν αμέτρητα templates που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Όμως, αυτό που πολλοί δεν συνειδητοποιούν, είναι πως η επαγγελματική κάρτα λειτουργεί σαν ενα μίνι βιογραφικό και εργαλείο μαρκετινγκ επιδεικνύωντας την μοναδική ταυτότητα μας, τόσο σε δημιουργικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.Γι'αυτό λοιπόν, η κάρτα σας θα πρέπει να αντικατροπτίζει και ένα μικρό κομμάτι από την προσωπικότητά σας. Μην φοβηθείτε τα χρώματα, τα σχέδια, τα μεγέθη και τα επίπεδα! Πειραματιστείτε ελεύθερα!Για να σας δώσουμε μια μικρή ώθηση προς την κατεύθυνση της δημιουργίας σας παρουσιάζουμε παρακάτω μερικά παραδείγματα καινοτόμων επαγγελματικών καρτών για να σας εμπνεύσουν! Απολαύστε τα! 


  • Bon Vivant

Δημιουργήθηκε από το γραφείο JWT για ένα Βραζιλιάνικο κατάστημα τυριών,το Bon Vivant. H επαγγελματική κάρτα του μαγαζιού ειναι ένας μικρός τρίφτης τυριού. Πόλύ έξυπνο concept! Την έχεις πάντα μαζί σου γιατί ποτέ δεν ξέρεις που θα σου χρειαστεί :)

  • Greek 

Δημιουργήθηκε απο το γραφείο Draft FCB για ένα ελληνικό εστιατόριο. Το concept, οπως όλοι καταλαβαίνουμε, είναι βασισμένο στο γνωστό λαικό μας έθιμο, το σπάσιμο των πιάτων(!?!). Δεν ειναι και η πιο πρακτική επαγγελματική κάρτα, αλλά σαν η ιδέα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα!

Και για εσάς που αναρωτιέστε, ΝΑΙ είναι περίεργο! Περί ορέξεως... 

  • Choko La

Δημιουργήθηκε απο το γραφείο Draft FCB για μια εταιρεία με σοκολάτες. Όπως είναι αναμενόμενο, αυτή η καραμέλα όπου το περιτυλιγμά της αποτελεί την επαγγελματική κάρτα της εταιρείας, είναι ενα πολύ δημοφιλές σχέδιο. Το σχέδιο της περιλαμβάνει 2 απολαυσεις , μια για τη σοκολάτα και μια άλλη για την εξαιρετικά δημιουργική επαγγελματική κάρτα. Γιάμι... 

  • Techkeys 

Δημιουργήθηκε από την Techkeys. Για τους φίλους μας που ασχολούνται με τους υπολογιστές  αυτή η κάρτα θα τους εντυπωσιάσει σίγουρα! Σας παραθέτουμε τι είπε η εταιρεία για την καινοτόμα κάρτα της γιατί εμείς καταλάβαμε μόνο μπλα, μπλα-μπλα, μπλα! Techkeys: "This PCB with on-board re-programmable ATMEGA16U2 allows for full flexibility for hackers, tinkerers, and makers. Take home one of these as a project, keycap display, switch tester, or a shortcut to yours truly, TechKeys.us."

  • Doctor Zamenhof

Δημιουργήθηκε από το σχεδιαστικό γραφείο  Doctor Zamenhof που έχει την έδρα του στην Ισπανία. Η επαγγελματική κάρτα έχει το σχήμα του γλωσσοπιέστρου που χρησιμοποιούν οι γιατροί και διαθέτει όλες τις πληροφορίες επικοινωνίας. Να μια λειτουργία του που δεν είχαμε σκεφτεί! 

  • Vitor Bonates

​Δημιουργήθηκε από τον designer Vitor Bonates για προσωπική χρήση. Ένας λάτρης της μουσικής και του βινυλίου, βάσισε την επαγγελματική του κάρτα σε ένα κλασσικό βινυλιο αντικαθιστώντας το όνομα του κομματιού και τις λεπτομέρειες με τα δικά του προσωπικά στοιχεία.  Νομίζω πως οι λάτρεις των βυνιλίων θα εκτιμήσουν πολύ αυτή τη κάρτα!

  • MODHair

Δημιουργήθηκε απο τον Fabio Milito για το κομμωτήριο Rock ' n Roll στην Ρώμη. Η κάρτα αρχίζει να παιζει μια κλασσική ροκ μελωδία όταν την αγγίξεις με τα χέρια σου. Μια φοβερή ιδέα που σίγουρα θα μας μείνει για καιρό. Δεν θα ήθελα να μάθω τι μελωδία θα έπαιζε αν σχεδιαζόταν για ελληνικό κομμωτήριο χα!

  • Lego business card

 Η επαγγελματική κάρτα των εργαζομένων της Lego είναι αυτές οι φανταστικές μίνι φιγούρες της.  Η ίδια η εταιρεία αναφέρει πως προσπαθεί να ταιριάξει τα χαρακτηριστικά των εργαζομένων της στις μίνι φιγούρες. Τα ονόματα, το e-mail και τα τηλέφωνα είναι εκτυπωμένα στα ρούχα τους.Όχι μόνο έχουν αυτη τη σούπερ δουλειά , αλλα έχουν και αυτές τις φανταστικές πρωτότυπες επαγγελματικές κάρτες. Πόσο cool πια?!

 


 

 

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon