Οι Girls είναι η καλύτερη pop μπάντα της δεκαετίας μας

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Θα ξεκινήσω με την ομολογία ότι θεωρώ τον δεύτερο και τελευταίο δίσκο των Girls, το ''Father,Son, Holy Ghost'' (2011) τον καλύτερο δίσκο της δεκαετίας που διανύουμε. Ναι στην εποχή του Kendrick Lamar και των Black Keys, επιλέγω τον δίσκο μίας μισοάγνωστης μπάντας από το San Francisco. Ξέρω ότι ελάχιστοι θα συμφωνήσουν, αλλά όλα αυτά είναι τελείως υποκειμενικά. Η μπάντα δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δημοφηλία στην Ελλάδα, αφού το εγχώριο κοινό προτιμά είτε περισσότερο ''σκοτεινά'', είτε πιο rock ακούσματα. Οι Girls είναι μία περίπου κιθαριστική μπάντα και αυτό δεν τους βοήθησε στο να ακουστούν όσο τους αξίζει. Το περίπου πηγαίναι στο ότι, αν και η κιθαριστική pop είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους, αυτοί ανοίγονται και σε άλλα είδη όπως το shoegaze, η dream pop, το rock 'n' roll, ενώ υπάρχουν και διακριτικά ηλεκτρονικά στοιχεία. Οι Girls κυκλοφόρησαν το πολύ καλό ντεμπούτο τους, ''Album'', το 2009, ενώ το 2010 κυκλοφόρησαν το επίσης αξιόλογο Ε.Ρ. ''Broken Dreams Club''. Όχι και άσχημα για έναν μουσικό σαν τον Christopher Owens, που περιπλανήθηκε αρκετά και έπαιζέ παντού, μέχρι και ως μουσικός δρόμου, προτού πάει στον Σαν Φρανσίσκο, γνωρίσει τον Chet Jr White και μαζί σχηματίσουν τους Girls. Όσο απότομα εισάλθαν στα μουσικά πράγματα οι Girls, άλλο τόσο απότομα αποχώρησαν απ' αυτά. Το 2012 εντελώς ξαφνικά ανακοίνωσαν την διάλυσή τους, αφήνοντας πίσω ορισμένα από τα καλύτερα pop τραγούδια των τελευταίων χρόνων. Έκτοτε ο Christopher Owens κυκλοφόρησε τρεις δίσκους που είναι αρκετά καλοί, σε καμία όμως περίπτωση δεν φτάνουν τη μαγεία των Girls.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon