Sound of the Week | Dada Tapes – Love Is Tricky

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Παλιά και μεγάλη η συζήτηση γύρω από το θέμα του αγγλικού στίχου που προτιμάται από εγχώρια συγκροτήματα και καλλιτέχνες, μία συζήτηση που ακόμα καλά κρατεί. Τα τελευταία χρόνια ο αγγλόφωνος στίχος έχει γίνει περισσότερο οικείος στα αυτιά μας, με αυτούς που διαφωνούν μαζί του να έχουν αρχίσει να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του, μιας και η αγγλόφωνη ελληνική μουσική σκηνή βρίσκεται σε έξαρση.  Η ισορροπία επέρχεται όταν σταματάμε να συγκρίνουμε μανιωδώς οτιδήποτε φρέσκο ξεπροβάλλει στη χώρα μας με τα μουσικά εγχειρήματα του εξωτερικού, σκεπτόμενοι και αναλογιζόμενοι το υπόβαθρο και την ψυχοσύνθεση του εκάστοτε καλλιτέχνη. Όσοι βρέθηκαν στο 4ο Los Almiros Festival το περασμένο καλοκαίρι στο Δάσος Κουρί στον Αλμυρό Μαγνησίας, θα είχαν την τύχη να ακούσουν την πρώτη μέρα του φεστιβάλ τους Dada Tapes. Τετραμελής μπάντα από την Θεσσαλονίκη που έχει ανοίξει τις συναυλίες των Beastmilk (πλέον Grave Pleasures) και Frozen Autumn στην συμπρωτεύουσα, από τις πιο ενδιαφέρουσες αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Αποτελείται από τους Γιώργο Μπάκα (Φωνητικά/Κιθάρα), Κώστα Μπουρμά (Κιθάρα), Johnny Notte (Μπάσο) και Κώστα Μουσάλλαμ (Τύμπανα), ενώ κινείται στον χώρο της new wave/post punk/ indie rock, με κύρια επιρροή την αντίστοιχη βρετανική και αμερικανική σκηνή από τα τέλη των 70s έως τις αρχές  της τρέχουσας δεκαετίας.  Το debut album τους «A Cold Kiss For Torrid Days» αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, με τον καλοδουλεμένο και δεμένο ήχο τους να επιβεβαιώνεται στα κομμάτια που έχουν ήδη δημοσιευτεί, όπως στο «Love Is Tricky». Ιδιαίτερα φωνητικά, στίχοι που κρύβουν αλήθειες, ντυμένα όλα με ξεσηκωτική μελωδία που σε παρασύρει να την σιγοτραγουδήσεις.

Ανδριάνα Κουλιέρη – ραδιοφωνική παραγωγός στον UP FM, τον σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών (Κυριακή 16:00-18:00) | http://upfm.upatras.gr/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon