Woods - City Sun Eater In The River Of Light

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Είναι όμορφο το συναίσθημα να πέφτουν στα χέρια σου ωραίοι και καλοφτιαγμένοι δίσκοι. Και ο καινούργιος των Woods είναι ένας από αυτούς. ''City Sun Eater In The River Of Light'' ονομάζεται η καινούργια δουλειά των νεοψυχεδελικών αμερικανών και προσφέρει κάτι λιγότερα από μία ώρα ευφορικών μελωδιών. Ήδη κουβαλούν μία δεκαετία ύπαρξης και αρκετές δισκογραφικές δουλειές, οπότε άνετα μπορούν να χαρακτηριστούν ως βετεράνοι του είδους. Κάθε δίσκος τους, παρόλο που μένει πιστός στο ηχητικό πνεύμα της μπάντας όπως αυτό είχε αρχικά καθοριστεί, δεν είναι μία στείρα επανάλειψη της κατοχυρωμένης πατέντας τους, αλλά μία ξεχωριστή συλλογή ταραγουδιών με όλη την έννοια της λέξης ''τραγούδια''. Οι Woods πρώτα απ' όλα είναι μάστορες των μελωδιών και αυτό είναι το μεγάλο τους ατού. Τα τραγούδια τους έχουν μία ιδιαίτερη γλυκήτητα, χωρίς να γίνονται ποτέ γλυκερά, με έντονο το άρωμα των ψυχεδελικών '60ς, κάτι σαν μία σύγχρονη εκδοχή των τεράστιων Love, όσο ιερόσυλο και να ακούγεται αυτό. Το ''City Sun Eater In The River Of Light'' είναι το ''If You Are Feeling Sinister'' των Belle & Sebastian, αν οι τελευταίοι δεν είχαν μεγαλώσει στη παγωμένη Γλασκώβη και άνηκαν στη γενιά του Trainspotting, αλλά πέρναγαν την νεότητά τους στο πολυπολιτισμικό Brooklyn.

Η δίσκος διέπεται από μία γλυκιά μελαγχολία, η οποία κυριαρχεί σε όλα τα κομμάτια. Είναι το soundrack της αποτίμησης και όχι της αναμονής ενός ηλιόλουστου καλοκαιριού. Είναι το soundtrack μιας αγάπης που πέρασε και άφησε τα σημάδια της. Κομμάτια σαν το εναρκτήριο ''Sun City Creeps'' συνδυάζουν τη ψυχεδελική pop με τη soul και το αποτέλεσμα είναι σαγηνευτικό. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η χρήση πλήκτρων και πνευστών. Το ''Creature Comfort'' είναι ο δικός τους φόρος τιμής στην μπάντα του Arthur Lee, ενώ το ''Morning Light'' είναι τόσο φωτεινό όσο υπονοεί ο τίτλος του. Το ''Can't See At All'' θυμίζει τους πολύ γνωστούς στη χώρα μας αλλά παντελώς άγνωστους στη δική τους Monophonics, ενώ το ''Hang It On Your Wall'' στα δύο του λεπτά έχει συμπυκνωμένη όλη την ηχητική φιλοσοφία των Woods. Το ''The Take'' ξεκινά σαν μία τυπική folk μπαλάντα για να μετατραπεί στη συνέχει σε ένα όργιο ψυχεδελικών ήχων. Ψυχεδέλειας συνέχεια και με το ''I See In The Dark'', ενώ οι αναμνήσεις από την pop των Byrds είναι ξεκάθαρες στο ''Politics Of Free''. Με το ''City Sun Eater In The River Of Light'' οι Woods προσθέτουν ακόμα έναν καλό δίσκο στη δισκογραφία τους και εμείς βρήκαμε τον δίσκο που θα συνοδεύει το πρώτο ποτό της ημέρας, μόλις δύει ο ήλιος για αυτό το καλοκαίρι.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon