Παλιές ιστορίες: Creep- Radiohead

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Άλμπουμ και τραγούδια από το παρελθόν που μας θυμίζουν παλιές ιστορίες και στιγμές.
Tης Εύης Αγγελακοπούλου

Οι νέες ιστορίες στη ζωή μας, μας άφησαν λίγο μακριά από τις παλιές αλλά επιστρέψαμε με αφορμή τα νέα κομμάτια των Radiohead και το επερχόμενο τους album. Φυσικά δεν θα ασχοληθούμε με το παρόν αλλά με το παρελθόν. Εξάλλου το ένα δεν υπάρχει χωρίς το άλλο.

Θα ήθελα να ακούσω ένα κομμάτι σαν το Creep και πάλι από τους Radiohead, αν και πιστεύω ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ. Ένα κομμάτι που γράφτηκε για μια κοπέλα, για μια αγάπη, για έναν έρωτα όπως και τα περισσότερα τραγούδια άλλωστε. Από τα πρώτα κομμάτια της αγαπημένης μας μπάντας το οποίο λόγω της μελαγχολίας που το διακατέχει τα ραδιόφωνα εκείνης της εποχής (1993) αποφάσισαν να μην το έχουν στη λίστα τους. Η ομορφιά κι η ιδιαιτερότητα όμως πάντα ξεχωρίζει κι έτσι το creep έκανε ευρέως γνωστούς τους Radiohead. In a beautiful world, I wish I was special, You 're so fucking special. You're so very special.

Το συναίσθημα της κατωτερότητας και της ανασφάλειας ειδικά στο θέμα του έρωτα μας έχει επισκεφθεί όλους σε διαφορετικό βαθμό τον καθένα. Εκεί βασίζεται και το μεγαλύτερο μέρος των στίχων. και έτσι ο πόνος γλυκαίνει λίγο αφού τα ίδια με εμένα νοιώθει και ο ίδιος ο Thom Yorke. But I'm a creep, I'm a weirdo, What the hell am I doing here? What the hell am I doing here? I don't belong here.

Και ποιος ερωτευμένος δεν έχει μυθοποιήσει το πρόσωπο που του προκαλεί αυτό το συναίσθημα που μερικές φορές δεν μπορούμε να εκφράσουμε When you were here before, Couldn't look you in the eye, You're just like an angel, Your skin makes me cry, You float like a feather. You're so very special, I wish I was special.

Δίπλα στην πόρτα του σπιτιού μου είχα κορνιζάρει τους στίχους. Κάθε μέρα λοιπόν βγαίνοντας το μάτι μου έπεφτε και σε κάποια γραμμή του χαρτιού. Είτε στο But I'm a creep, I'm a weirdo, είτε στο I don't belong here. Όχι δεν μου έφερνε θλίψη το κομμάτι. Αλλά ακόμα κι αν το έκανε, γιατί εγώ έπρεπε να το αποφύγω όπως τα ραδιόφωνα τότε; Το να λυπάσαι σημαίνει ότι νοιώθεις, αγαπάς, ζεις.

Θα παρακαλούσα λοιπόν τον Thom και τα άλλα παιδιά αν μας διαβάζουν να μας χαρίσουν ένα ακόμα τέτοιο κομμάτι.

Ίσως να μην ανήκω εδώ ίσως να μην είμαι special. Ίσως κι εσύ το ίδιο. Αλλά σίγουρα το συναίσθημα μας ανήκει και αυτό μας κάνει ξεχωριστούς. Κι όπως ο Τhom εγώ κι εσύ νοιώθουμε το ίδιο συναίσθημα κάποια στιγμή θα το νοιώσουμε και με αυτόν που μας το προκαλεί.  Κάποια στιγμή που δεν θα μιλήσει καθόλου η λογική παρά μόνο αυτό που νοιώθεις.

You are so very special. 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon