Οι Baby Guru στην τελευταία ημέρα του Up Festival

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Φωτογραφίες από τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο

Μπορεί το φετινό Up Festival να μετακόμισε από την άδεια παραλία των Κουφονησίων σε αυτή της Αιγιάλης Αμοργού, οι Baby Guru όμως παραμένουν σταθεροί θαμώνες του, αφού αυτή ήταν η τέταρτη εμφάνιση τους στα πλαίσια του Up. Φέτος η εμφάνιση τους δεν ήταν στο κύριο τριήμερο του φεστιβάλ (14-16 Ιουλίου), αλλά εμφανίστηκαν την Κυριακή 17 Ιουλίου, ουσιαστικά κλείνοντας τις εκδηλώσεις του Up. H εμφάνισή τους έγινε στον χώρο του Άμμος και όχι στον χώρο που πραγματοποιήθηκε ο κύριος όγκος των συναυλιών. Από το soundcheck οι Baby Guru ακόνιζαν τα δόντια και μας προετοίμασαν για αυτό που θα ακολουθήσει.Έχοντας στις αποσκευές τους τρεις δίσκους και ένα mini album, σημεία αναφοράς για την σύγχρονη ελληνική σκηνή, αλλά και έχοντας περάσει άπειρες ώρες στο studio του King Elephant, πειραματιζόμενοι με την κάθε λεπτομέρεια του ήχου τους, οι Baby Guru δεν δυσκολεύονται καθόλου να καθηλώσουν το κοινό των συναυλιών τους. Αυτό έκαναν και στην Αμοργό. Για το πόσο αγαπούν τη μουσική και αυτό που κάνουν, αρκεί για λίγα λεπτά να μιλήσεις μαζί τους. Για το πόσο σπουδαία μπάντα είναι αρκεί να τους δεις μία φορά live. Στην Αμοργό έπαιξαν περίπου ένα δίωρρο set, που απαρτίζονταν από κομμάτια από ολόκληρη τη δισκογραφία τους και κάποια καινούργια, που θα υπάρχουν στο επερχόμενο τέταρτο album τους. Ανάμεσά τους κομμάτια όπως το ''Especially When'', το ''Exergesis'' αλλά και το πολυακουσμένο ''Ήθελα Να Σου Πω'', στο οποίο επιφύλασσαν μία αρκετά διαφορετική εκτέλεση. Οι Baby Guru, βέβαια, αυτό κάνουν στις συναυλίες τους. Παίρνουν κάποιο κομμάτι και του αλλάζουν τα φώτα. Το μετατρέπουν σε κάτι άλλο, χωρίς να χάνεται η οικειότητα του κομματιού, και το πετάνε στα μούτρα του ανυποψίστου και καθηλωμένου κοινού. Αυτό εκτός από ταλέντο απαιτεί και πάρα πολύ δουλειά. Και οι Baby Guru τα έχουν και τα δύο. Η σκηνική τους παρουσία σταθερά εντυπωσιακή, με τον Prins Obi να τραβάει τα βλέμματα με την perfomance του και όλοι μαζί να αποτελούν μία καλοκουρδισμένη μηχανή. Οι δύο διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του live, έγιναν απλά για να αποδείξουν ότι ο King Elephant είναι ένας άρχοντας του ρυθμού που συνέχισε να παίζει ατάραχος όταν όλα τα άλλα όργανα είχαν βγει εκτός λόγω ηλεκτρισμού. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν εμπόδισε το κοινό να παρακολουθήσει μία φοβερή συναυλία. Είναι τέτοια η ενέργεια και η μουσική των Baby Guru, που αυτό το καλοκαίρι θα μπορούσαν να βρίσκονται στην θέση αρκετών ξένων ονομάτων που συμμετείχαν στα φετινά καλοκαιρινά φεστιβάλ (Rockwave, Eject, Release). Οπότε το φετινό Up έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εκδηλώσεις του. Ραντεβού του χρόνου.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon