Οι Tiger Lillies και η Madame Piaf

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Της Εύης Αγγελακοπούλου

Στους μεγάλους δρόμους και στα στενά του Παρισιού περπατήσαμε την Τετάρτη με τα μουσικά πειράγματα των Tiger Lillies στην Edith Piaf. Τι κι αν ήμασταν στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας αυτό δεν μας εμπόδισε να δραπετεύσουμε σε κάποιους άλλους τόπους και χρόνους εκεί με τους καλλιτέχνες του δρόμου. Στην εποχή της Piaf και στην πολυτάραχη ζωή της.

Αφορμή της περιοδείας των Tiger Lillies αλλά και της κυκλοφορίας του άλμπουμ τους «Madame Piaf»,  η συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της αγαπημένης μας Γαλλίδας τραγουδίστριας. Αυτοί οι Λονδρέζοι τύποι ανήκουν στην κατηγορία των καλλιτεχνών που μισείς ή λατρεύεις. Δεν υπάρχει μέση εδώ. Μόνο τα δύο άκρα. Τι είναι τελικά οι Tiger Lillies; Σκοτεινοί ή διασκεδαστές; Κλόουν ή ηθοποιοί; Μουσικοί ή showmen; Όλα αυτά μαζί και άλλα πολλά.

Τα «Padam Padam», «La Vie en Rose», «Non Je ne Regrette Rien» γέμισαν την πόλη σκορπώντας νότες στον αέρα. Η οπερατική φωνή του Martyn Jacques άλλοτε δραματική και άλλοτε επιτηδευμένα αστεία συνόδευε το μουσικό πριόνι του Adrian Stout που το χάιδευε με το δοξάρι, το μπάσο του αλλά και τα κρουστά του Jonas Golland. Φυσικά ο χαρακτηριστικός ήχος τους το ακορντεόν και το πιάνο ήταν στα χέρια του Martyn. Την προσοχή μου τραβούσαν συνεχώς τα πρόσωπα τους και οι εκφράσεις που έπαιρναν. Άλλωστε όλα τα συναισθήματα εκεί τα καταλαβαίνεις. Εκεί φωλιάζουν.

Άλλο ένα ταξίδι μας πήγαν οι Tiger Lillies παρέα με την Edith Piaf και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Άλλωστε αυτή είναι η μαγεία της μουσικής. Σε ταξιδεύει παντού και χωρίς εισιτήριο. Και είναι μαγικό να φεύγεις από τον δρόμο σου έστω και για λίγο.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon