Εννέα προτάσεις βιβλίων με κλασική διάθεση από το βιβλιοπωλείο "Το Δόντι"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το βιβλιοπωλείο "Το Δόντι" προτείνει: 

Υποδεχόμενοι -έστω ημερολογιακά- το φθινόπωρο, η διάθεσή μας έγινε αιφνιδίως κλασική. Στραφήκαμε έτσι σε εννέα εντελώς κλασικές προτάσεις βιβλίων που μπορούν να γίνουν μια πολύ καλή συντροφιά, όσο περιμένουμε τις νέες κυκλοφορίες των επόμενων εβδομάδων.


 

 

roidis_papissa

Εμμανουήλ Ροΐδης, Η πάπισσα Ιωάννα, Εξάντας 1998
Η τολμηρή κριτική στα έκτροπα της καθολικής εκκλησίας είναι μόνο μία από τις αρετές του βιβλίου. Η γλώσσα και η ευθύτητα του Ροΐδη υπήρξε μοναδική με ό,τι κι αν καταπιάστηκε.
Τιμή εκδότη: 15,28 € Τιμή προσφοράς: 7,50 €


athanasiadis_frouroi achaias

Τάσος Αθανασιάδης, Οι φρουροί της Αχαΐας, Βιβλιοπωλείουν της «Εστίας», 2005 (όγδοη έκδοση)
Η Πάτρα και το Αίγιο στην περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών, μέσα από τη διαμάχη δύο ισχυρών οικογενειών, που καθρεφτίζει ολόκληρη την κοινωνία της εποχής, από την αστική τάξη ως τις λαϊκές συνοικίες και το περιθώριο
Τιμή εκδότη: 17,25 € / τόμο, Τιμή προσφοράς: 13,00 € / τόμο ή 24,00 € / δύο τόμοι

highsmith_ripley se vathia nera
Πατρίτσια Χάισμιθ, Ο Ρίπλεϋ σε βαθιά νερά, Άγρα, 2004 

Η πέμπτη και τελευταία ιστορία με τον επί δεκαετίες πρωταγωνιστή των βιβλίων της Χάισμιθ, που δημιουργεί για μια ακόμα φορά έναν σκοτεινό κόσμο με φαντασία και μαύρο χιούμορ. Η έκδοση συνοδεύεται και από κείμενο του Ανδρέα Αποστολίδη με συνολική αποτίμηση του έργου της Χάισμιθ.
Τιμή εκδότη: 16,23€ , Τιμή προσφοράς: 8,00€

delta_trelantonis
Πηνελόπη Δέλτα, Τρελαντώνης, Μεταίχμιο, 2012 

Ο ορισμός του κλασικού βιβλίου της παιδικής λογοτεχνίας σε νέα έκδοση που συνοδεύεται από παράρτημα με χρονολόγιο για την Π. Δέλτα και εκπαιδευτικό υλικό.
Τιμή εκδότη: 7,66 €, Τιμή προσφοράς: 5,50 €

 

missios_skotwthikes
Χρόνης Μίσσιος, …καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς, γράμματα, 2015

Επειτειακή έκδοση για το εμβληματικό κείμενο του Μίσσιου που παραμένει τριάντα χρόνια μετά αληθινό για την αριστερά και την πολιτική που ασκείται στην Ελλάδα. Με πρόλογο του Γ. Μακριδάκη και κείμενα των Μ. Αναγνωστάκη, Τ. Βουρνά, Άγγ. Ελεφάντη. Γ, Σκούρτη, Β. Ραφαηλίδη, Ρ. Μιλιέξ κ.ά.
Τιμή εκδότη: 8,52 €, Τιμή προσφοράς: 7,00 €


anagnostakis_poiimata
Μανώλης Αναγνωστάκης, Τα ποιήματα (1941 – 1971), Νεφέλη, 2000 
Τριάντα δημιουργικά (και πολύ περιπετειώδη) χρόνια ενός σπουδαίου ποιητή και στοχαστή
Τιμή εκδότη: 13,79 €, Τιμή προσφοράς: 11,00 €.


kazantzakis_zormpas
Νίκος Καζαντζάκης, Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, Εκδόσεις Καζαντζάκη, 2014

Με ανανεωμένο σχεδιασμό εξωφύλλου και επίμετρο από τον Ν. Μαθιουδάκη, επιστημονικού συμβούλου των Εκδόσεων Καζαντζάκη, το βιβλίο προσπαθεί να ξανασυστήσει το κείμενο με το οποίο ο Καζαντζάκης προσπαθεί να περιγράφει τη λαϊκή ελληνική κουλτούρα.
Τιμή εκδότη: 14,00 €, Τιμή προσφοράς: 11,00€

lyritzis_tzakia
Χρήστος Λυριντζής, Το τέλος των «τζακιών», Θεμέλιο, 1991

Αν και γραμμένη πριν σχεδόν τριάντα χρόνια, η μελέτη για την κοινωνία και την πολιτική στην Αχαΐα του 19ου αιώνα παραμένει ένα μοναδικό εργαλείο για τη μελέτη της περιοχής στον πιο σημαδιακό αιώνα της ιστορίας της.
Τιμή εκδότη: 10,60€, Τιμή προσφοράς: 8,50 €

leibaditis_poiisi_I
Τάσος Λειβαδίτης, Ποίηση (Ι-ΙΙΙ), Μετρονόμος, 2015

Τρεις τόμοι με όλο το ποιητικό έργο του Λειβαδίτη. Αξίζει να το ανακαλύψετε από αυτή την έκδοση κι όχι από τα κοινωνικά δίκτυα από τα οποία έχει μάλλον κακοπάθει.
Τιμή εκδότη: 25,44 € / τόμος, Τιμή προσφοράς: 20,00 € / τόμος – 56,00 / τρεις τόμοι

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon