Ο Nick Cave έχει κάνει ορισμένες καταπληκτικές διασκευές

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ότι ο Nick Cave είναι ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς δεν χρειάζονταν να έρθουμε εμείς να το πούμε. Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια τον κατατάσσει δίπλα σε ιερά τέρατα όπως ο Bob Dylan, o David Bowie και ο Leonard Cohen. Ξεκίνησε με τους βραχύβιους Boys Next Door για να ακολουθήσει η χαοτική περίοδος των Birthday Party, όπου άρχισε να γίνεται κατανοητό ότι κάτι σπουδαίο υπάρχει με αυτόν τον νεαρό Αυστραλό. Στη συνέχεια έχουμε την πολύχρονη παρουσία ως Nick Cave & The Bad Seeds, μία μπάντα που από τις τάξεις της πέρασαν ορισμένοι από τους ευρηματικότερους μουσικούς της γενιάς τους, τους δύο δίσκους με τους Grinderman και αρκετά soundtracks που έχει υπογράψει τα τελευταία χρόνια. Ο Nick Cave είναι από τους μουσικούς που είτε μεγαλούργησε είτε ήταν απλά καλός. Και η λίστα αυτών που δεν τους άγγιξε η φθορά του χρόνου είναι πραγματικά μικρή. Ακόμα και το είδωλο του Cave, ο Dylan, κυκλοφόρησε ορισμένους αδιάφορους δίσκους. Με αφορμή τον επερχόμενο δίσκο εμείς θα ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένες διασκευές που έχει κάνει ο Cave όλα αυτά τα χρόνια. Φυσικά και κατάφερνε να φέρνει το διασκευασμένο κομμάτι κοντά στην εκάστοτε φάση που βρίσκονταν ο ίδιος. Είπαμε ότι είναι σπουδαίος.

Avalanche

Το ''From Her To Eternity'' ξεκινά με αυτή την διασκευή στον Leonard Cohen, όπου ο Cave παίρνει το κομμάτι και του αλλάζει τα φώτα, προσαρμόζοντάς το στις πρώτες και ταραγμένες ημέρες των Bad Seeds.

 

 

Wanted Man

Είπαμε ότι ο Cave είναι fan του Dylan οπότε τι πιο φυσιολογικό από τα συμπεριλάβει μία διασκευή του ''Wanted Man'' στο ''The First Born Is Dead''.

 

 

Something's Gotten Hold On My Heart

Το ''Kicking Against The Pricks'' αποτελείτε εξολοκλήρου από διασκευές. Ένα από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι το πολυδιασκευασμένο ''Something's Gotten Hold On My Heart'' (το έχει πει και η Βίκυ Λέανδρος ως το ''Το Μυστικό Σου'') και το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό.

 

What A Wonderful World

Εδώ είναι παρέα με τον Shane MacGowan των Pogues και διασκευάζουν το υπερκλασσικό κομμάτι του Louis Armstrong.

Death is Not The End

Ακόμα μία διασκευή σε Dylan για το κλείσιμο του ''Murder Ballads''. Εδώ ο Cave τραγουδά παρέα με υψηλούς προσκεκλημένους όπως η P.J. Harvey και η Kylie Minogue.

 

 

 

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon