Ηθοποιοί που απέρριψαν μεγάλους ρόλους

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Tου Κώστα Νταλιάνη

Μερικές φορές ο ηθοποιός που βλέπουμε στην μεγάλη οθόνη και θαυμάζουμε σε ένα ρόλο μπορεί να μην ήταν η πρώτη επιλογή του σκηνοθέτη ή των στούντιο. Παρακάτω θα δούμε κάποιους ηθοποιούς, οι οποίοι, αν τα πράγματα είχαν κυλήσει διαφορετικά, θα είχαν παίξει μερικούς από τους πιο διάσημους ρόλους σε ταινίες.

Ο Τσαζ Παλμιντέρι στους «Συνήθεις υπόπτους» (1995)

Ο Αλ Πατσίνο απέρριψε τον ρόλο του Ντέιβ Κουγιάν στους «Συνήθεις υπόπτους» (1995), επειδή δεν ήταν διαθέσιμος. Αργότερα παραδέχτηκε ότι το μετάνιωσε πολύ. 

Ο Μπραντ Πιτ στο «Seven» (1995)

Ο Ντενζέλ Γουάσινκτον θα μπορούσε να είναι στο «Seven» (1995) στον ρόλο του ντετέκτιβ Ντέιβιντ Μιλς αλλά αρνήθηκε, γιατί θεώρησε πως η ταινία ήταν υπερβολικά σκοτεινή και νοσηρή. Αργότερα παραδέχτηκε ότι μετάνιωσε την απόφασή του αυτή.

Ο Βίγκο Μόρτενσεν στον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού» (2001)

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις ήταν η πρώτη επιλογή του Πήτερ Τζάκσον για τον ρόλο του Άραγκορν και ο σκηνοθέτης προσπάθησε να τον προσεγγίσει πολλές φορές, με τον ηθοποιό να απορρίπτει τον ρόλο κάθε φορά.

Η Τζόντι Φόστερ στην «Σιωπή των αμνών» (1991)

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Η σιωπή των αμνών» (1991) Τζόναθαν Ντέμι ήθελε την Μισέλ Φάιφερ για τον ρόλο της Κλαρίς Στέρλινγκ. Η Φάιφερ, ωστόσο, προτίμησε να αποφύγει τον τρόμο και το σκοτεινό θέμα της ταινίας και απέρριψε τον ρόλο. 

Ο Τιμ Ρόμπινς στην «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» (1994)

Στον Κέβιν Κόστνερ είχε προταθεί ο ρόλος του κεντρικού χαρακτήρα Άντι Ντιφρέν στην «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» (1994), αλλά ο ηθοποιός ήθελε να παίξει στον «Υδάτινο κόσμο» (1995). Ο Κόστνερ έχει πει ότι μετάνιωσε βαθύτατα που άφησε τον Τιμ Ρόμπινς να πάρει τον ρόλο.

Ο Κιάνου Ριβς στο «Matrix» (1999)

Ο Γουίλ Σμιθ ήταν η πρώτη επιλογή για τον κεντρικό ρόλο του «Νίο» στο εξαιρετικά επιτυχημένο «Matrix» (1999). Ο ηθοποιός είπε ότι απέρριψε τον ρόλο, επειδή δεν κατανόησε το σενάριο.

Ο Ίαν ΜακΚέλεν στον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του δαχτυλιδιού» (2001)

Ο Σον Κόνερι ήταν η πρώτη επιλογή του στούντιο παραγωγής για τον ρόλο του Γκάνταλφ. Ο Κόνερι αρνήθηκε, επειδή ποτέ του δεν είχε διαβάσει το έργο του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν και δεν καταλάβαινε το σενάριο. Αν είχε δεχτεί τον ρόλο, θα είχε κερδίσει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που κανένας ηθοποιός δεν έχει πληρωθεί ποτέ για έναν ρόλο.

Ο Αλ Πατσίνο στον «Νονό» (1972)

Ο Τζακ Νίκολσον απέρριψε τον ρόλο του Μάικλ Κορλεόνε στον «Νονό» (1972). Μετά από χρόνια εξήγησε τον λόγο: «Ήξερα ότι ο «Νονός» θα γινόταν μια εξαιρετική ταινία, αλλά εκείνη την εποχή πίστευα ότι οι Ινδιάνοι πρέπει να παίζουν τους ρόλους των Ινδιάνων και οι Ιταλοί τους ρόλους των Ιταλών.»

Ο Χάρισον Φορντ στον «Πόλεμο των άστρων» (1977)

Ο Μπαρτ Ρέινολντς έχει παραδεχτεί ότι το μεγαλύτερο λάθος στην καριέρα του είναι ότι προσπέρασε τον ρόλο του Χαν Σόλο στον «Πόλεμο των άστρων» (1977), που κατέληξε στον Χάρισον Φορντ. Ο Ρέινολντς κατηγόρησε, μάλιστα, τον ατζέντη του για αυτήν την επιλογή.

Ο Τομ Χανκς στον «Φόρεστ Γκαμπ» (1994)

Ο κλασσικός ρόλος του Φόρεστ Γκαμπ αρχικά προτάθηκε στον Τζον Τραβόλτα. Ο ηθοποιός αρνήθηκε τον ρόλο και έχει έκτοτε τονίσει επανειλημμένα πόσο το μετάνιωσε.

Ο Χάρισον Φορντ στους «Κυνηγούς της χαμένης κιβωτού» (1981)

Ο ρόλος του Ιντιάνα Τζόουνς προοριζόταν αρχικά για τον Τομ Σέλεκ, ο οποίος είχε κάνει μεγάλη επιτυχία εκείνη την περίοδο με την τηλεοπτική σειρά «Μάγκνουμ» (1980). Οι παραγωγοί της σειράς δεν ήθελαν να αφήσουν τον σταρ τους να πρωταγωνιστήσει στην ταινία. Ο μυστακοφόρος ηθοποιός αναγκάστηκε να επιλέξει ανάμεσα στους δύο ρόλους και αποφάσισε να τιμήσει την αρχική του δέσμευση προς την τηλεοπτική σειρά.

Ο Ρόμπερτ ΝτεΝίρο στα «Καλά παιδιά» (1990)

Ο Αλ Πατσίνο απέρριψε τον ρόλο του Τζιμ Κονγουέι στα «Καλά Παιδιά» (1990), επειδή δεν ήθελε να τυποποιηθεί στον ρόλο του γκάνγκστερ.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon