Οι Tangerine Dream διασκευάζουν το soundtrack του "Stranger Things"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Τα αδέρφια Matt και Ross Duffer φέτος το καλοκαίρι μας παρουσίασαν μια σειρά-χρονομηχανή, η οποία έτσι ξαφνικά μας πέταξε πίσω στην δεκαετία του '80. Οι αναφορές του "Stranger Things" στα 80s που έκαναν την νέα σειρά του Netflix ιδιαίτερα αγαπητή στην γενιά των 30άρηδων (και όχι μόνο) είναι πολλές, αλλά σίγουρα ανάμεσα τους ξεχωρίζει και το μουσικό κομμάτι. Οι S U R V I V E, δηλαδή οι  Kyle Dixon και Michael Stein, έγραψαν πρωτότυπη μουσική για το βασικό θέμα της σειράς εμπνευσμένοι από τους Tangerine Dream, ένα ιστορικό γκρουπ της γερμανικής ηλεκτρονικής σκηνής, ενώ στο soundtrack της πρώτης σεζόν υπάρχει και κομμάτι τους.

Οι Dixon και Stein, που ειδικά στους τίτλος αρχής μας έκαναν να πιστέψουμε ότι στην συνέχεια θα δούμε John Carpenter, έλαβαν την μεγαλύτερη επιβεβαίωση που θα μπορούσαν να φανταστούν. Οι ίδιοι οι Tangerine Dream, μπήκαν στον κόπο να διασκευάσουν μερικά θέματα της σειράς και μάλιστα τα κυκλοφόρησαν με εξώφυλλο που αναγράφεται το όνομα τους, με την ίδια γραμματοσειρά των τίτλων αρχής.

Τα ακούτε παρακάτω, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι Tangerine Dream έγραψαν μουσική χωρίς τον ιδρυτή τους Edgar Froese που πέθανε τον Ιανουάριο του 2015.

To soundtrack της πρώτης σεζόν του "Stranger Things" θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο στις 28 Οκτωβρίου 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon