Βιβλία και Εκδηλώσεις στο βιβλιοπωλείο "Το Δόντι"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μαζί με τη σχολική χρονιά ξεκινούν και τα καλά νέα για το «Δόντι». Νέες εκδόσεις, εκδηλώσεις, προσφορές και πολλά περισσότερα.

Η πρώτη φθινοπωρινή εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο
Με θέμα «Ο κοινοτισμός ως πηγή έμπνευσης μιας νέας οικονομίας» και ομιλητή τον καθηγητή Β. Νιτσιάκο το «Κοινοτικόν» διοργανώνει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στο «Δόντι» (αίθριο Μέγαρου Πραπόπουλου, Φιλοποίμενος 36-42, Πάτρα) τη δεύτερη εκδήλωση του κύκλου για τον Σύγχρονο Κοινοτισμό.

Στις εκδηλώσεις αυτού του κύκλου καλούνται να μιλήσουν διανοητές, μελετητές και άνθρωποι της πράξης που το έργο τους αναφέρεται στον Κοινοτισμό, επικαιροποιεί τα προτάγματά του και καταλήγει σε συμπεράσματα και προτάσεις για το σήμερα, πιθανόν και αντιτιθέμενα μεταξύ τους, ώστε να αναδειχθεί ο πλούτος και οι διαφορετικές οπτικές του ζητήματος. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, επίσης στο «Δόντι στις 8 Ιουλίου, με ομιλητή τον Γιώργο Κολέμπα.

Ο Βασίλης Νιτσιάκος είναι Καθηγητής της Κοινωνικής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο εστιάζεται σε ζητήματα κοινωνικών μετασχηματισμών των παραδοσιακών δομών, συγκρότησης και χρήσης του «παραδοσιακού» πολιτισμού, διαλόγου της λαογραφίας με άλλες επιστήμες, καταγραφής και μελέτης του μουσικού πολιτισμού, καθώς και σε θέματα μετανάστευσης, ταυτοτήτων και εθνογραφίας συνοριακών περιοχών στα Ελληνο-αλβανικά σύνορα. Έχει γράψει αρκετά βιβλία και μελέτες. Τα πιο πρόσφατα είναι:

Παραδοσιακές κοινωνικές δομές, Ισνάφι, 2016
paradosiakes-koinonikes-domes_nitsiakos

Πεκλάρι. Κοινωνική Οικονομία μικρής κλίμακας, Ισνάφι, 2015
peklari_nitsiakos

Νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις μας
Μια μοναδική συλλογή με Δημοτικά Γαμοτράγουδα απ’ όλη την Ελλάδα, με την επιμέλεια του Παναγιώτη Καρώνη, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «το δόντι». Με τίτλο «Πριάπεια και σατυρικά» ανατυπώνονται όλα τα Πριάπεια του Μιχαήλ Λελέκου, που κυκλοφόρησαν το 1869 ως δεύτερο μέρος της Δημοτικής Ανθολογίας του.

Τα Πριάπεια, συλλογή μικρή σε έκταση, είναι η πρώτη τυπωμένη καταγραφή άσεμνων δημοτικών τραγουδιών που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Την παρούσα έκδοση συμπληρώνουν τραγούδια από τη συλλογή Αποκριάτικα της Δόμνας Σαμίου και άλλα Γαμοτράγουδα που σταχυολογήθηκαν από διάφορες συλλογές ή από προσωπικές καταγραφές του Π. Καρώνη.

Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή του βιβλίου: «Τα Δημοτικά Γαμοτράγουδα ήταν και παραμένουν μια πτυχή του λαϊκού μας πολιτισμού, ένα ζωντανό κομμάτι του λαού μας. Τα ανίερα ιερά ή αποκριάτικα ή σκωπτικά ή αθυρόστομα ή άσεμνα ή όπως επιτρέψει η σιδερόφρακτη αστική ηθική να τα αποκαλέσουμε, δεν είναι τίποτε άλλο από την ανατρεπτική τρέλλα μιας οργιαστικής γιορτής, που τελείται σχεδόν ιερουργικά, σε κάποιες κρίσιμες, οριακές στιγμές του χρόνου».

(Πατήστε εδώ για να παραγγείλετε το βιβλίο)

Προσφορές στα σχολικά είδη
Ντύσαμε τις ευχές μας για καλή και ψύχραιμη σχολική χρονιά με μια κατασκευή της εικαστικού Βασιλικής Κασπίρη και με προσφορά 15% έκπτωσης στην επόμενη αγορά σας, για κάθε παραγγελία σχολικών ειδών που θα γίνει στο «Δόντι».

Η δημιουργία της Κασπίρη που μας ταξιδεύει σε παλιότερες σχολικές στιγμές, κυριαρχεί ήδη στη βιτρίνα μας, ενώ στο βιβλιοπωλείο μπορείτε να βρείτε ή να παραγγείλετε όλα τα σχολικά είδη που θα χρειαστείτε και να κερδίσετε για κάθε αγορά σας κουπόνι 15% έκπτωσης για την επόμενη φορά που θα μας επισκεφθείτε.

Στο «Δόντι» μπορείτε ακόμα να βρείτε μια παιδική γωνιά με παραμύθια, επιλεγμένα βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας, ξύλινες κατασκευές και χειροποίητα παιχνίδια. Όλα τους με τόση φαντασία όση κι αυτή που ευχόμαστε να έχει η φετινή σχολική χρονιά!

https://todontibooks.wordpress.com/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon