Οι Χατζηφραγκέτα, ο Σύριζα και η επανάσταση με σήμα τον φραπέ και το καραφάκι

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Χατζηφραγκέτα είναι ένα συγκρότημα-φαινόμενο που παρουσιάστηκε στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα. Με όπλο τον ψευτοεπαναστατικό χαβαλέ και σήμα τον φραπέ, αγαπήθηκε με πάθος από τη γενιά που πλέον δεν καλύπτονταν από την αισθητική του Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Μύκονοοοοος και αναζητούσε αλλού τους νέους της ήρωες. Τους βρήκε στους Χατζηφραγκέτα και στην ρητορική του Αλέξη. Η αγωνία της κρίσης και των συνεπειών της έκανε το ''Χωνί'', το ''Contra News'' και το ''Μακελειό'' να θεωρηθούν ενημερωτικά μέσα, τον νεοναζισμό πολιτική παράταξη, το κομμάτι της αριστεράς που υιοθέτησε τον λαϊκισμό να γιαγαντώνεται και τους Χατζηφραγκέτα το συγκρότημα που ακούει το ''ανήσυχο'' κομμάτι της νεολαίας. Γαλουχήθηκε στις πλατείες των αγανακτισμένων, όπου σημερινοί υπουργοί περιέγραφαν με απόλυτη σιγουριά την δυνατότητα εφαρμογής των τότε προτάσεών τους. Όποιος αντέχει παρακολουθεί το παρακάτω video, όπου οι πανελίστες (πλην Καζάκη) έκαναν τα πρώτα τους βήματα προς τους μελλοντικούς υπουργικούς θώκους τους και οι ακροατές αντλούσαν την επιχειρηματολογία τους για τις πολιτικές συζητήσεις που θα έκαναν σε καφενεία και τσιπουράδικά.

Οι Χατζηφραγκέτα έγραψαν το soundtrack και διαμόρφωσαν την αισθητική της γενιάς, που αφού πίστεψε ότι έχει δίκιο σε όλα, αυτό της έδινε το δικαίωμα να επιτίθεται σε οποιονδήποτε αμφισβητεί την δυνατότητα εφαρμογής των λεγόμενών της. Τη γενιά που εφάρμοσε τη Συριζαϊκή λογική ότι όποιος δεν είναι μαζί μας και κριτικάρει τη δική μας εκδοχή του ''Λεφτά Υπάρχουν'', είναι στη καλύτερη περίπτωση δεξιός και στη χειρότερη φασίστας. Της γενιάς που δεν της αρκούσε να αλλάξει την Ελλάδα, αλλά πίστεψε ότι θα αλλάξει τον κόσμο ολόκληρο. Δυστυχώς όμως για αυτήν, οι προβλέψεις της έφταναν μόνο έως το καλαμάκι του φραπέ που είχε μπροστά της. Και όταν ο Αλέξης άλλαξε, δικαιώνοντας κάθε Μπάμπη και κάθε Μπογδάνο αυτού του κόσμου, άφησε μία γενιά μετέωρη, να κατεβαίνει με σκυμμένο το κεφάλι από τα κάγκελα και να τρέχει να σβήνει τις μαλακίες που έχει γράψει στο facebook όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά ο Αλέξης είναι έξυπνος άνθρωπος και επειδή δεν θέλει να βρει μπροστά του, ως πρωθυπουργός, κάποιον άλλον σαν αυτόν έσπευσε να βάλει ειδικό φόρο στον φραπέ και το τσίπουρο. Το μόνο που απομένει είναι να βάλει και ειδικό φόρο στα εισιτήρια των συναυλιών των Χατζηφραγκέτα.

 

 

 

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon