Moderat live @ Gazi Music Hall 12.11

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο Apparat και οι Modeselektor πριν λίγα χρόνια, για καλό της μουσικής και δικό μας, ενώθηκαν για να φτιάξουν τους Moderat. Την άνοιξη κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ ΙΙΙ και λίγους μήνες μετά, προς μεγάλη μας έκπληξη, ανακοινώθηκε η περιοδεία τους όπου περιελάμβανε και την Αθήνα.

Μετρούσαμε αντίστροφα όπου η μέρα έφτασε επιτέλους και το Gazi Music Hall γέμισε από κόσμο, μουσικές και visuals. Ξεκινώντας με το Ghostmother κανείς δεν περίμενε να συνεχίσουν με το A New Error όπου μπήκες κατευθείαν σε μια άλλη διάσταση. Ελαφρώς, σε κάποια σημεία αλλαγμένο, ίσως και λίγο πιο extended αν κατάλαβα καλά. Ακόμα και το κτήριο μου φάνηκε να χορεύει. Και όχι δεν είχα πιει ούτε σταγόνα αλκοόλ. Η ίδια η μουσική με μεθούσε όμως.

Το light show και τα ευφάνταστα visuals βοήθησαν πολύ σε αυτό και δεν έδινες πια τόση σημασία στο στρίμωγμα, στο ποδοπάτημα και στο ότι δεν μπορούσες να κουνηθείς. Σε χόρευαν εσωτερικά. Όπως και το ξύλινο πατάρι, όπου βρισκόμουν εγώ, χόρευε βάζοντας μέσα σου όλα τα beats. Κάθε τι ζωντανό μέσα σου κουνιόταν στους ρυθμούς των Moderat.

Η μουσική σε έστελνε σε μέρη με χρώματα και εικόνες. Ο κόσμος τραγουδούσε και ταξίδευε. Ένα δίωρο σχεδόν ταξίδι όπου ο καθένας πήγε σε διαφορετικό μέρος. Κανένας δεν ήξερε τον προορισμό. Όλοι όμως ένοιωσαν ότι ήταν το μέρος όπου θα έπρεπε να ήταν. Τα σχόλια που άκουσα από δω κι από κει ήταν τα καλύτερα. Κατενθουσιασμένοι όλοι και μαγεμένοι εκτός από την κοπέλα πίσω μου που απογοητεύτηκε που δεν έπαιξαν το A New Error!

Όσα και να γράψω το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορώ να σας βάλω σε εκείνο το συναίσθημα που ένοιωσε αρκετός κόσμος εκείνο το βράδυ. Κάποια πράγματα, ακόμα κι ο καλύτερος συγγραφέας να είσαι, δεν περιγράφονται. Ακόμα κι αν προσπαθήσω, θα θεωρώ ότι κάτι παρέλειψα και κάτι υποτίμησα. Αν ποτέ σας δοθεί η ευκαιρία να ακούσετε τους Moderat μην τους χάσετε. Οι Moderat είναι ένα δώρο. 

Εύη Αγγελακοπούλου

 


 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon