Nikolas Anadolis Athenian Trio live @ Ευοί Ευάν

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Στράτος Μαρούδας

Η εγχώρια Jazz μουσική σκηνή τα τελευταία χρόνια γνωρίζει σταθερή άνθηση, με αρκετούς νέους ανθρώπους να ασχολούνται με αυτό το τόσο όμορφο όσο και δύσκολο μουσικό είδος. Αρκετοί εξ αυτών μάλιστα κάνουν αρκετά βήματα παραπέρα και μέσα από την σκληρή δουλειά όσο και από την αφοσίωση που δείχνουν σε όλο αυτό με το οποίο καταπιάνονται,να έχουν φτάσει στο σημείο της αναγνώρισης τόσο εντός, όσο και εκτός των συνόρων.

Μια τέτοια περίπτωση νέου μουσικού είναι και ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση ήδη σε Ευρώπη και Αμερική. Το Ευοί Ευάν, σταθερό στην διοργάνωση διαφορετικών όσο και ιδιαίτερων live, μας έδωσε την ευκαιρία την περασμένη Παρασκευή να τον απολαύσουμε στα μέρη μας λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι του για το μακρινό Τόκυο, αλλά και για αρκετά σημεία της Ευρώπης για να συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ.

Στο μουσικό ταξίδι του την βραδιά αυτή (αλλά και στα επόμενα ταξίδια του) δεν ήταν μόνος του, μιας και είχε την εξαιρετική μουσική παρέα των Κώστα Κωνσταντίνου (double bass) και Βασίλη Ποδαρά (drums) και οι οποίοι τον πλαισιώνουν εξαιρετικά δημιουργώντας το Jazz Trio του.

Τεχνική ανάλυση του live δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε, μιας και δεν είμαστε ειδικοί σε αυτό το είδος μουσικής. Έχοντας όμως δεί κάμποσα Jazz lives στο παρελθόν δεν μπορούσαμε παρά να εντοπίσουμε αμέσως το πηγαίο και γνήσιο ταλέντο τόσο του Αναδολή, όσο και των Κωνσταντίνου και Ποδαρά. Αρμονικά δεμένοι μεταξύ τους, μας παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με πρωτότυπες συνθέσεις του Αναδολή, καθώς και διασκευές γνωστών Jazz standards και όλα αυτά με τους απαραίτητους αυτοσχεδιασμούς (εντυπωσιακούς σε ορισμένα σημεία).

                                    

Οι φωτογραφίες ανήκουν στην Ερμιόνη Ευσταθίου ( Erm's ) και την οποία ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση.

Η σειρά των φετινών live στο Ευοί Ευάν συνεχίζεται με τους Deep In The Top και τα Blues-Rock ακούσματά τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου.

                                   

                                   
 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon