Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Ο Απερίσκεπτος Πλοηγός" του Γιώργου Ανδρέου

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι εκδόσεις «Μικρή Άρκτος» και το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του Γιώργου Ανδρέου «Ο απερίσκεπτος πλοηγός». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην «Τρελή Ροδιά» (Καραϊσκάκη 156, Πάτρα) την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 8:30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς, ενώ επιλεγμένα ποιήματα θα διαβάσει η Μαρία Καλλιαμβάκου.

Την αγάπη του για το στίχο και την ποίηση, ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου την αποτύπωσε έως σήμερα στα δεκάδες τραγούδια που υπέγραψε και ως στιχουργός. Στο βιβλίο παρουσιάζεται ο ανέκδοτος έως σήμερα ποιητικός κόσμος του με σαράντα ποιήματα που αποτελούν συγκεντρωμένη ύλη πολλών ετών εργασίας.

Ο Ανδρέου λέει: «Αγαπώ βαθιά την ποίηση. Την Ποίηση. Είναι η ελευθερία του τρόπου της που με συναρπάζει, η σωτηρία που απλόχερα χαρίζει από την βασανιστική κυριολεξία της γλώσσας. Η γλώσσα με την ποίηση λυτρώνεται. Μια λέξη δεν είναι πια ένα αντικείμενο, μια έννοια, ένας τύπος. Μια λέξη είναι Μια Λέξη. “Ο Απερίσκεπτος Πλοηγός” είναι το βιβλίο μου, η δέλτος μου. Την έχω χωρίσει -αυθαίρετα, αθώα- σε τέσσερα μέρη. Σχεδόν σαράντα ποιήματα, μια ολόκληρη ζωή.»

O Γιώργος Aνδρέου γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε μουσική στην Eλλάδα και στην Eυρώπη, όπου ταυτόχρονα παρακολούθησε σεμιναριακές σπουδές ψυχοακουστικής, ηχοληψίας και μέσων παραγωγής. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Με τις ιδιότητες του συνθέτη, του στιχουργού, του ενορχηστρωτή, του μουσικού, του ηχολήπτη, του δισκογραφικού και συναυλιακού παραγωγού έχει συνεργαστεί και συμπράξει με το σύνολο σχεδόν των σημαντικών προσωπικοτήτων του ελληνικού τραγουδιού. Από το 2000 δρα ως άμισθος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αστυπάλαιας. Από το 2009 έως το 2012 διετέλεσε διευθυντής του label AΚΤΗ live’n’studio της Sonymusic Greece. Το 2011 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα («Δαίμονας ξένος», εκδ. Γαβριηλίδη).

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon