Future Islands - The Far Field

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια και τρία albums για να καταφέρουν οι Future Islands να κάνουν το μεγάλο ξεπέταγμα. Αυτό έγινε με τον τέταρτο δίσκο τους, το ''Singles'' που κυκλοφόρησε το 2014. Το ''Singles'' ήταν ακριβώς αυτό που περιέγραφε ο τίτλος του. Ένας δίσκος γεμάτος με επιτυχίες και φυσικά το ''Seasons'' να είναι το κομμάτι που ξεχώρισε και αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό για να καταλάβουν τα πάντα. Μεγάλο όπλο για τους Furure Islands αποτέλεσε ο ττραγουδιστής τους, Samuel Herring, ο οποίος πέρα από μία ξεχωριστή φωνή είναι και ένας από τους πιο χαρισματικούς performer της γενιάς του. Η παρουσία του στα διάφορα τηλεοπτικά shows που παραβρέθηκαν οι Future Islands για την προώθηση του δίσκου, προκάλεσε συζητήσεις και τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του. Υπερκινητικός και παθιασμένος, έχει κάτι από την αύρα του Jarvis Cocker και σίγουρα κερδίζει το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν το show του. Φυσικά η παρουσία του ήταν σημαντική για να γίνουν τα live τους πόλος έλξης πολλών θεατών. Πλέον και αφού το ''Singles'' θεωρείται δίσκος σημείο αναφοράς για την pop μουσική της δεκαετίας, οι Future Islands προχωρούν στο επόμενο βήμα τους. Αυτός είναι ο πέμπτος τους δίσκος και ονομάζεται ''The Far Field''.

Το ''The Far Field'' είναι το δίδυμο αδερφάκι του ''Singles''. Είναι ένας δίσκος που βγάζει ακριβώς το ίδιο feeling και περιέχει κομμάτια ίδιας λογικής. Οπότε αυτό που λείπει είναι το στοιχείο της έκπληξης. Οι Future Islands δεν βγάζουν κάποιον άσσο από το μανίκι για να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο. Επαναλαμβάνουν την συνταγή του ''Singles'' και μας παραδίδουν δώδεκα καινούργια κομμάτια έντονης συναισθηματικής electro pop με χορευτική διάθεση. Πλέον τις χορευτικές φιγούρες του Herring τις γνωρίζουμε, οπότε η permomance του είναι μεν εντυπωσιακή αλλά όχι κάτι που παρακολουθούμε για πρώτη φορά. Εξάλλου, αν το σκεφτεί κάποιος, αυτή είναι  η ευχή και κατάρα της pop μουσικής. Από τη στιγμή που για πρώτη φορά ο Elvis κούνησε προκλητικά τους γοφούς του, συνεχώς αναζητάται κάτι καινούργιο. Αύτο βρέθηκε στο εξωφρενικό ταλέντο των Beatles, στην αυτοκαταστροφικότητα του Jim Morisson, στην επιληπτική περσόνα του Ian Curtis, στον μηδενισμό του Kurt Cobain, για να αναφέρουμε μόνο ορισμένα παραδείγματα ανθρώπων που στιγμάτισαν την μοντέρνα κουλτούρα. Οπότε ήταν απόλυτα φυσιολογικό στιγμιαία να αποθεωθεί το ταλέντο του Samuel T. Herring. Οι Future Islands όμως συνεχίζουν και το ''The Far Field'' είναι ένας αξιόλογος δίσκος, έστω και αν δεν καταφέρει να στρέψει τη δημοσιότητα πάνω του, όπως ο προκάτοχός του. Οι Future Islands εξακολουθούν να φτιάχνουν την ιδανική χορευτική μουσική για ανθρώπους που δεν πολυακούν χορευτική μουσική. Για ανθρώπους που βασική προϋπόθεση να τους αρέσει κάτι είναι να είναι συναισθηματικά φορτισμένο. Για ανθρώπους που το μεγαλύτερο μέρος της χορευτικής μουσικής τους φαίνεται απλά αδιάφορο. Κατά κάποιο τρόπο οι Future Islands απευθύνονται σήμερα στο κοινό που παλιότερα λάτρεψε συγκροτήματα σαν τους New Order και τους Depeche Mode. O δίσκος περιέχει πολλά δείγματα λαμπερής pop και τέτοια είναι κομμάτια σαν το ''North Star'' και το ''Ran''. Η Debbie Harry των Blondie συμμετέχει στα φωνητικά του ''Shadows'', φέρνοντας μαζί της λίγο από το glam των '80ς. Υπέροχο το ''Time On Her Side'', ενώ το ''Beauty On The Road'' θα μπορούσε να είναι άλλη μία μαζική επιτυχία για τους Future Islands. Το ''The Far Field'' πληρεί όλα τα μουσικά κριτήρια που έκαναν κάποιον να ασχοληθεί με τους Future Islands. Εκεί που υστερεί είναι ότι ή μπάντα δεν θα απολαμβάνει πλέον τo ίδιο hype. Αλλά τελικά ποιος νοιάζεται για αυτό;

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon