Οι Whereswilder μιλούν για το Hotshot, τον τράγο και για Rock & Roll

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Whereswilder κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο "Hotshot" . Με αυτή την αφορμή αλλά και εξαιτίας της εμφάνισης τους στη Πάτρα, στο Westside Festival την ερχόμενη Πέμπτη το Presspop τους έκανε κάποιες σχετικές ερωτήσεις.

 

Πολλοί ισχυρίζονται ότι το ροκ έχει πεθάνει ή έστω είναι ξεπερασμένο. Πως κρίνεται εσείς αυτήν την άποψη;

Το ροκ όπως και κάθε μουσικό είδος, εξελίσεται μέσα στο χρόνο.Το να πει κάποιος πως μπορεί να να είναι ξεπερασμένο είναι αφελές. Αρκεί να σκεφτούμε πόσοι έφηβοι σήμερα ακούνε,παίζουν και συνδέουν τη ζωή τους με τον συγκεκριμένο ήχο και με μπάντες που πιθανότατα να μην έχουν προλάβει ούτε οι γονείς τους.

Που εστιάζετε την μεγαλύτερη αλλαγή από τον πρώτο στο δεύτερο δίσκο;

Στα ακούσματα που είχαμε στο διάστημα που μεσολάβησε και η εξέλιξη μας τόσο σαν μονάδες αλλά κυρίως σαν ομάδα.

Το Hotshot χαρακτηρίζεται ως ένας feelgood, φωτεινός αρκετά εξωστρεφής δίσκος. Ποιες προτείνετε ότι είναι οι ιδανικότερες συνθήκες ακρόασης του;

Η ιδανική συνθήκη ακρόασης του Hotshot κατα τη γνώμη μας είναι κατα τη διάρκεια ενός ταξιδιού που απαιτεί πολλές ώρες στο τιμόνι.

Ο πρώτος δίσκος “Yearling” βασίστηκε γύρω από τη ψυχεδελική μανία των 60s.
Στο “Hotshot” συναντάμε μια πιο straight rock προσέγγιση των 70s.
Τι θα μπορούσε να περιμένει κάποιος από εσάς για τον τρίτο σας δίσκο;

Ειναι νωρίς ακόμη αλλά το υλικό που έχει ήδη μαζευτεί μας φαίνεται σαν το απολύτως λογικό βήμα. Ακόμη πιο straight forward.

Ποιοι δίσκοι σας επηρέασαν τις μέρες που γραφόταν ο δίσκος;

Οι δίσκοι είναι πολλοί γιατί μιλάμε για ένα διάστημα σχεδόν δύο ετών. Τίτλοι που έρχονται γρήγορα στο μυαλό είναι το Harvest του Neil Young , το Exile on the main street των Rolling Stones,το We are an American band των Grandfunk,το Bad Reputation των Thin Lizzy και τα άπαντα των Led Zeppelin όπως πάντα.

 

 

 

Τι κρύβεται πίσω από την επιλογή του τράγου ως μασκότ – έμβλημα;

Είναι κάτι που προέκυψε στον πρώτο δίσκο και σαν εικόνα μας άρεσε πολύ οπότε συνεχίσαμε να παίζουμε γύρω απο αυτό το concept. Δεν έχει κάποια φοβερή κρυφή ερμηνεία.Η και έχει...Ωπ.

Πως φαντάζεστε τους Whereswilder σε 5 χρόνια από τώρα; Tι στόχους θα θέλατε να έχετε πετύχει μέχρι τότε;

Ελπίζουμε με 5 δίσκους στο ενεργητικό μας και όσα περισσότερα και μεγαλύτερα σε διάρκεια tour γίνεται.

Βλέπουμε πολλά μέλη συγκροτημάτων, ανάμεσά τους και μέλη των Whereswilder, να συμμετέχουν και σε άλλες μπάντες. Αυτό είναι μία ένδειξη για την ύπαρξη ‘’εγχώριας σκηνής’’;

Η συμμετοχή όλων μας σε άλλα project έχει να κάνει με την ανάγκη του καθενός απο εμάς να συμμετέχει σε πράματα που του κινούν την περιέργεια και τον εξελίσουν σαν μουσικό.

Όσο για την εγχώρια σκηνή είναι κάτι που δεν χρειάζεται “συστάσεις” από κανέναν, οι εγχώριες μπάντες ανθίζουν με βεβαιότητα καιρό τώρα.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η συμμετοχή στην εναρκτήρια μέρα του τρίτου κατά σειρά Westside Festival! Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας από τη προηγούμενη συμμετοχή σας και ποια η γνώμη σας για αυτού του είδους ανεξάρτητα φεστιβάλ;

Η προηγούμενη συμμετοχή μας στο Westside Festival ήταν μια πάρα πολύ όμορφη εμπειρία. Είμαστε πάντα χαρούμενοι να επισκεφτόμαστε την Πάτρα και πραγματικά ανυπομονούμε να έρθει η Πέμπτη. Το ίδιο το φεστιβαλ είναι μια φοβερή διοργάνωση που λείπει και απο την Αθήνα.

Ποια τα πλάνα σας για τη προώθηση του δίσκου; Έχετε κλεισμένα κάποια live – tour προσεχώς;

Υπάρχουν κάποια σχέδια για το καλοκαίρι που θα ανακοινωθούν σύντομα. Αλλά ο μεγαλύτερος ενθουσιασμός έρχεται το φθινώπορο που ετοιμάζουμε το πρώτο μας ευρωπαικό τουρ.

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon