Prins Obi - The Age Of Tourlou

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του τέταρτου album των Baby Guru, ο Prins Obi επιστρέφει με το δεύτερο προσωπικό του δίσκο. Ο δίσκος ονομάζεται ''The Age Of Tourlou'' και είναι σίγουρα αρκετά διαφορετικός από το ντεμπούτο ''Notions''. Το ντεμπούτο βασίζονταν στις αφαιρετικές ατμόσφαιρες και τα κυρίαρχα στοιχεία ήταν το πιάνο και η φωνή του Obi. Προφανώς λειτουργούσε σαν αντίβαρο στην πολυπλοκότητα της μουσικής των Baby Guru και ο Prins Obi είχε επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης της δημιουργικότητάς του. Στο ''The Age Of Tourlou'' τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά, με την μουσική να είναι δαιδαλώδης και μία μπάντα να συνοδεύει συνεχώς τα πλήκτρα και τα φωνητικά του Prins Obi. Στον δίσκο συμμετέχει μία all star ομάδα μουσικών της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής, που αποτελείται από μέλη των Chickn, των Voyage Limpid Sound και φυσικά των υπόλοιπων Baby Guru. Όλοι αυτοί αναλαμβάνουν, με τις ιδέες τους, να αναδείξουν τις συνθέσεις του Prins Obi και να δημιουργήσουν το ιδανικό περιβάλλον ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ολοκληρωμένο από κάθε άποψη. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον σχεδιασμό του εξωφύλλου που περικλύει τον δίσκο. 'Ενα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα που δείχνει ότι η πρόοδος της εγχώριας σκηνής δεν υπάρχει μόνο στο μουσικό κομμάτι, αλλά σε όλα τα επίπεδα που σχετίζονται με κάποια κυκλοφορία.

Το ''Anatolian Rock'' ξεκινά καταιγιστικά τον δίσκο, βρίσκοντας την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σε δυναμικούς ρυθμούς και υπέροχες μελωδίες. Το ''Common Sense'' θα μπορούσαν να το είχαν γράψει οι Looper, αν αντί του βροχερού ουρανού της Γλασκώβης αντίκριζαν καθημερινά τον Αττικό ουρανό, ενώ κομμάτια σαν το ''Too Demanding'' δείχνουν ξεκάθαρα την ικανότητα του Prins Obi να γράψει τραγούδια απίστευτου συναισθηματικού βάθους. Με την αναβίωση του ψυχεδελικού ήχου παρατηρούμε ότι οι σύγχρονοι δημιουργοί μπουρούν να αντλήσουν επιρροές από κάθε γωνιά της γης και να τις ενσωματώσουν δημιουργικά στον ήχο τους. Αυτό, στην περίπτωση του Prins Obi, φαίνεται ξεκάθαρα σε κομμάτια σαν το ''Distant Cousins'', το ''Galactika'' και το ''Heavy Feet''. Επιρροές από τα πρώιμα χρόνια του Bowie είναι έκδηλες στο ''Finish What You Start'', ενώ στο ''Chasing Baboons'' βγαίνει η minimal synth πλευρά του. Το ομώνυμο κομμάτι είναι ένα pop κομψοτέχνημα και ο δίσκος μας αφήνει με το χαοτικό ''Flower Child''.  Το ''The Age Of Tourlou'' είναι ένας ολοκληρωμένος δίσκος, που περιέχει πλήθος μουσικών και διαφορετικών συναισθημάτων και θα ήταν τελείως άδικο να περάσει ως μία παράλληλη δραστηριότητα ενός μέλους ενός από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ημεδαπής. Του αξίζει η επισταμένη προσοχή μας και αυτός θα μας ανταμοίψει με το παραπάνω. Επίσης ο ίδιος ο Prins Obi δεν πρέπει να αδικήσει το υλικό του ''The Age Of Tourlou'', θεωρώντας ότι η πορεία του ολοκληρώθηκε με την ηχογράφησή του. Το υλικό αξίζει να παρουσιαστεί live και ο ίδιος ο Prins Pbi οφείλει να φροντίσει για αυτό.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon