Melt Mountain: Θέλουμε να εξελισσόμαστε με κάθε κυκλοφορία

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μία από τις πιο ευχάριστες στιγμές που μας χάρισε φέτος η εγχώρια σκηνή, ήταν το ντεμπούτο album των Melt Mountain. Ένας πολυσυλλεκτικός δίσκος σύγχρονου ανεξάρτητου rock, που αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στον ακροατή. Με αυτή την αφορμή μιλήσαμε με το συγκρότημα για την τοπική σκηνή, για τα επόμενα βήματά τους, αλλά και για το αν ο κόσμος εξακολουθεί να αγοράζει δίσκους.

Πείτε μας με λίγα λόγια την πορεία της μπάντας, από το ξεκίνημα σας, την κυκλοφορία του ομώνυμου E.P. σας το 2014 έως την φετινή κυκλοφορία του ντεμπούτου σας album;

H μπάντα ξεκίνησε με δύο μέλη το 2013 περίπου. Τότε παίζαμε κυρίως με λούπες και drums, πράγμα που κατάντησε πολύ βαρετό γρήγορα. Εκείνη την χρονιά ήρθαν και έφυγαν κάποια μέλη. Το 2014 ηχογραφήσαμε το ΕΡ μας στο στούντιο που κάναμε τότε πρόβες. Σιγά σιγά άρχισαν να προστίθενται και άλλα μέλη - στην ουσία σχεδόν όλοι οι Circassian-  και το πράγμα άρχισε να σχηματοποιείται και να παίρνει μια εντονότερη κατεύθυνση. Για εμάς ήταν βασικό να δέσουμε παικτικά και ο καθένας να βρει τον χώρο του μέσα στην μπάντα.

Όταν ξεκινήσατε το συγκρότημα ποιοι ήταν οι στόχοι που είχατε θέσει και κατά πόσο αυτοί άλλαξαν στην πορεία;

Οι στόχοι μας ειναι κατα κύριο λόγο δημιουργικοί . Προσπαθούμε να γράφουμε όσο πιο πολλή μουσική μπορούμε, να δένουμε όλο και περισσότερο παικτικά και να εξελισσόμαστε με κάθε κυκλοφορία.

Πως σκοπεύετε να προωθήσετε τον δίσκο που μόλις κυκλοφορήσατε;

Πέραν της προώθησης που γίνεται κυρίως απο την Inner Ear που κυκλοφόρησε τον δίσκο, σκοπεύουμε να κάνουμε live σε όλη την Ελλάδα (ίσως και εκτός). Ετοιμάζουμε καινούργιο videoclip και γράφουμε καινούργια κομμάτια.

Θεωρείτε ότι η Αθήνα ‘’δίνει’’ περισσότερες ευκαιρίες στα συγκροτήματα που μένουν μόνιμα εκεί; Ποιες είναι οι δυσκολίες ή τα πλεονεκτήματα του να μην έχει κάποια μπάντα ως έδρα την πρωτεύουσα;

Βοηθάει αν και πλέον δεν ειναι απαραίτητο. Λόγω ίντερνετ είναι εύκολότερη η προώθηση της δουλειάς ανεξαρτήτως έδρας. Αυτή η προώθηση απο την άλλη δεν συνεπάγεται και κάτι πολύ συγκεκριμένο. Το θετικό της Αθήνας ειναι ότι έχεις ίσως περισστερες επιλογές σε χώρους για να παίξεις και σε μπάντες για να παίξεις μαζί τους.

Πως θα περιγράφατε σε κάποιον τον ήχο σας που δεν σας έχει ακούσει μέχρι τώρα;

Αν και είμαστε οι χειρότεροι στο να περιγράφουμε την μουσική μας, συνήθως λέμε ότι παίζουμε indie πειραματική μουσική με pop στοιχεία.

Σαν μπάντα σας ενδιαφέρουν περισσότερο οι ηχογραφήσεις ή το να παίζετε live;

Μάλλον τείνουμε πιο πολύ προς το στούντιο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μας αρέσουν τα live.

Γιατί προτιμήσατε να κυκλοφορήσετε τον δίσκο σας από ένα ανεξάρτητο label (Inner Ear);

Η συνεργασία μας με την Inner Ear βασίζεται στο ότι έχουμε δημιουργική ελευθερία και ταυτοχρόνα την στήριξη  μιας εταιρίας η οποία ειναι χρόνια δραστήρια στην δισκογραφία. Για εμάς ειναι win win.

Πως σας φαίνετε το γεγονός ότι τα τελευταία καλοκαίρια διοργανώνονται όλο και περισσότερα festival που επίκεντρο έχουν την εγχώρια ανεξάρτητη σκηνή;

Για πολλούς λόγους φαίνεται να υπάρχει μια μουσική άνθηση τα τελευταία χρόνια. Χαιρόμαστε για αυτό.

Ποιες είναι οι κύριες πηγές έμπνευσης για τους στίχους σας;

Οι στίχοι μας ως τώρα έχουν μια ενδοσκοπική κατεύθυνση. Είναι συχνά κυνικοί και αστείοι (ελπίζουμε τουλάχιστον). Μας είναι δύσκολο να μιλήσουμε συγκεκριμένα για επιρροές.

Τα τελευταία χρόνια όλο και λιγότερος κόσμος αγοράζει μουσική, εξαιτίας αφενός της οικονομικής κρίσης, αλλά και της εύκολου τρόπου να ακούει δωρεάν οτιδήποτε θέλει (youtube,  free download κτλ). Θεωρείτε ότι η σχετικά εύκολη και δωρεάν πρόσβαση στη μουσική βοηθά καινούργιες μπάντες να ανακαλυφθούν πιο εύκολα από το κοινό;

Βοηθάει στο να σε μάθει κόσμος. Το ιδανικό βέβαια και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς σαν ακροατές ειναι να πηγαίνουμε σε live και να αγοράζουμε merch ( μπλούζες, δίσκους) ώστε να στηρίζουμε τις μπάντες που μας αρέσουν για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon