Woods - Love Is Love

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Για άλλη μία χρονιά οι Woods είναι συνεπείς στο ετήσιο δισκογραφικό τους ραντεβού. Έναν χρόνο μετά το πολύ καλό ''City Sun Eater In The River Of Light'', επιστρέφουν με το ''Love Is Love''. Αυτός είναι ο δέκατος δίσκος τους από το 2007 που ξεκίνησαν, οπότε εύκολα μπορούν να χαρακτηριστούν ως βετεράνοι. Ποτέ δεν είχαν κάποια μεγάλη επιτυχία που να τους άνοιξε τις πόρτες προς τις μάζες, αλλά πάντοτε θεωρούνταν ως ένα από τα πιο ενδιαφέρουσα συγκροτήματα που συναντούσε κάποιος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο τίτλος ''Love Is Love'' τοποθετείται με μία πολιτική χροιά στο εξώφυλλο του δίσκου. Σε μία εποχή που το μίσος επικρατεί σε όλο και περισσότερα μέρη του πλανήτη, με πλέον συμβολική περίπτωση την ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ σε πρόεδρο των Η.Π.Α., χρησιμοποιώντας συνεχώς μία ρητορική μίσους, οι Woods τοποθετούν τη φράση ''Love Is Love'' με φόντο τον πλανήτη Γη, θέλοντας να δείξουν την αντίθεσή τους σε κάθε μορφή ρατσισμού και ότι η αγάπη είναι αγάπη σε οτιδήποτε και να έχει ως περιεχόμενο. Προφανώς το επόμενο διάστημα θα ακούσουμε αρκετούς καλούς δίσκους από τις Η.Π.Α. εξαιτίας της εκλογής Τραμπ στο ανώτερο πολιτικό αξίωμα. Εξάλου ακριβώς το ίδιο είχε γίνει και στην Βρετανία πριν από περίπου σαράντα χρόνια και την εκλογή της Θάτσερ.

Το ''Love Is Love'' μετά βίας ξεπερνά τα τριάντα λεπτά και περιέχει έξι κομμάτια. Σε αυτά ξεχωρίζει το δεκάλεπτο ''Spring Is In The Air''. Ένα έπος ψυχεδελικής folk με δάνεια από jazz αλλά και από ethnic ήχους. Δύο διαφορετικές εκδοχές του ομώνυμου κομματιού συναντάμε στην αρχή και στο τέλος του δίσκου. Η πρώτη είναι μια folk pop εκδοχή του κομματιού με funky στοιχεία να αποτελούν το γαρνίρισμα, ενώ η δεύτερη μία πιο groovy εκδοχή με έναν διονυσιακό αέρα να την συνοδεύει. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα ''Bleeding Blue'', ''Lost In A Croud'' και ''Hit That Drum''. Τρία όμορφα τραγούδια από αυτά που μας έχουν συνηθίσει να ηχογραφούν οι Woods. Μία αμερικάνικη εκδοχή της pop των Belle & Sebastian, με ωραίες μελωδίες και πνευστά να χρωματίζουν τον ήχο τους. Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε ιερόσυλοι το ''Love Is Love'' σαν consept έχει κάτι από το το πανανθρώπινο αριστούργημα του Marvin Gaye ''What's Going On''. Προφανώς δεν πρόκειται για κάποιο έργο ορόσημο της pop κουλτούρας, όπως αυτό του Gaye, αλλά μιλάει για τον θρίαμβο της αγάπης απέναντι στην επέλαση του μίσους. Και όπως μας έμαθαν τα παραμύθια που διαβάζαμε μικροί, είμαστε σίγουροι ότι η αγάπη θα κερδίσει στο τέλος και μαζί με αυτήν και οι Woods.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon