Japanese Breakfast - Soft Sounds From Another Planet

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η νεαρή αμερικανίδα με τη νοτιοκορεάτικη καταγωγή Michelle Zauner είναι το άτομο που βρίσκεται πίσω από το project των Japanese Breakfast. Η ίδια είναι μέλος και του indie συγκροτήματος Little Big League, οπότε οι Japanesse Breakfast αποτελούν για την ίδια ένα πιο προσωπικό εκφραστικό όχημα. Μάλιστα ο πρώτος τους δίσκος με τίτλο ''Psychopomp'' καταπιάνονταν με ένα αυστηρά προσωπικό της θέμα, που ήταν ο θάνατος της μητέρας της εκείνη την περίοδο. Το περσινό ''Psychopomp'' άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, δίνοντας στην Zauner την κατάλληλη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσει το project και να κυκλοφορήσει φέτος το ''Soft Sounds From Another Planet''. Αν το ντεμπούτο ήταν ο ορισμός της homemade ερασιτεχνικής ηχογράφησης, ο διάδοχός του αποτελεί έναν συνδυασμό homemade αισθητικής με μία πιο επαγγελματική προσέγγιση των ηχογραφήσεων. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η ανάμιξη του Craig Hendrix στην παραγωγή. Ηχητικά οι Japanese Breakfast κινούνται μεταξύ του shoegaze και του lo-fi indie ήχου. Σε αντίθεση με τα shoegaze συγκροτήματα, όπου τα φωνητικά χάνονται στο βάθος, οι Japanese Breakfast έχουν επιλέξει να τα περάσουν μπροστά στις μίξεις. Υπό αυτήν την έννοια πλησιάζουν αρκετά τον ήχο που έχουν οι Blonde Redhead τα τελευταία χρόνια. Δεν λείπουν, βέβαια, και οι ηλεκτρονικές πνελιές, που προσδίδουν μία αίσθηση διαφορετικότητας στο όλο αποτέλεσμα.

Ο δίσκος ξεκινά με το δυναμικό ''Diving Woman''. Ένα σύγχρονο κομμάτι ονειρικής pop, που στα εξίμιση λεπτά του βρίσκει την χρυσή τομή ανάμεσα στους Slowdive και τους Blonde Redhead. Κλεφτές ματιές προς τους πρώιμους Still Corners ρίχνουν με το ''Road Head'', ενώ στο ''Machinist'' φλερτάρουν με μία ατμοσφαιρική μορφή του electro. Το ομώνυμο κομμάτι βασίζεται στις ξερές κιθάρες και στην αμεσότητα της γυμνής φωνής της Zauner και με το ''Boyish'' είναι μία γλυκόπικρη ελεγεία και κατάλληλο soundtrack για όλες τις ραγισμένες καρδιές αυτού του κόσμου. Με το ''12 Steps'' έχουν ένα χιτάκι χαρούμενης κιθαριστικής ποπ, βγαλμένο μέσα από τις εποχές της άνθισης της brit pop, ενώ με το ''Jimmy Fallon Big'' επανέρχονται στις πιο αιθέριες και ατμοσφαιρικές αναζητήσεις τους. Το ''Body Is A Blade'' είναι από τις κορυφαίες στιγμές τους, συνδυάζοντας το εύθραυστο των Mazzy Star με το αιθέριο των Cocteau Twins. Με το ''Till Death'' κάνουν μία βουτιά στα ενδότερα των ανθρώπινων σκέψεων και οι πλούσιες ενορχηστρώσεις σε έγχορδα δίνουν μία Scott Walker-ική χροιά στο κομμάτι. Στο τέλος συναντάμε το ''This House'' με τη Zauner να τραγουδά συνοδεία της κιθάρας της. Το ''Soft Sounds From Another Planet'' είναι ένας δίσκος που πρώτα απ' όλα ο δημιουργός του εκθέτει  ψυχή. Προσωπικές σκέψεις και βιώματα εκτίθενται στους στίχους και απαιτούν την προσοχή του ακροατή για να διεισδύσει στον κόσμο του. Μουσικά έχει μία φρέσκια άποψη για την κιθαριστική σκηνή του σήμερα, αντλώντας επιρροές από διάφορες εκφάνσεις της. Πολύ προσεγμένη δουλειά που μπορεί εύκολα να κολλήσει κάποιος μαζί της. Ιδανικό target group οι λάτρεις της dream pop και του shoegaze.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon