Live Review: Bilbao BBK Live Festival 2017

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Της Ελισάβετ Φάκου

Ομιχλώδες τοπίο, γεμάτο μουσικές σκηνές και λάσπη, αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστηκά ενός καλοκαιριού στο Μπιλμπάο της Ισπανίας. Είχαμε ακούσει για το περίφημο ΒΒΚ Live Festival, το Glastonbury του νότου όπως αποκαλείται, αλλά η πραγματικότητα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Όλα ξεκινούσαν από το multi-culti camping, στο οποίο το πάρτυ δεν σταμάταγε ποτέ και όταν ο καθένας μας προέρχεται από διαφορετικά lifestyle, αλλά είμαστε όλοι εκεί με έναν κοινό σκοπό, το τριήμερο πάρτυ που προσφέρει το ΒΒΚ, δεν μπορεί παρά να είναι επιτυχημένο.

Πρώτη μέρα (ή καλύτερα νύχτα) φύγαμε τρέχοντας από το αεροδρόμιο του Μπιλμπάο, για να προλάβουμε να φτάσουμε στον χώρο του φεστιβάλ εγκαίρως για να ακούσουμε τους Justice. Η στιγμή που περνάμε από την είσοδο του φεστιβάλ και ακούμε το D.A.N.C.E. να παίζει από την κεντρική σκηνή ήταν μαγική. Αν έχετε βρεθεί ποτέ σε κάποιο μεγάλο φεστιβάλ ή συναυλία, σίγουρα γνωρίζετε εκείνον τον ενθουσιασμό που δεν μπορείτε να κρατηθείτε, από το να χορέψετε και να γίνετε ένα με το πλήθος.

Έτσι οι νύχτες ήταν γεμάτες μουσική, από τους Justice στους Killers και από τους  Killers στους Die Antwoord, με όλους, χωρίς καμία εξαίρεση, να ξεσηκώνουν τα πλήθη, με αποτέλεσμα να συγκινούνται οι ίδιοι από το θέαμα που προκαλούσαν (βλέπε Killers). Οι Justice cool όπως πάντα, κράτησαν έναν ρυθμό πάρτυ όση ώρα ήταν στην σκηνή και άναβαν το ένα τσιγάρο μετά το άλλο χαλαροί σαν να μην συνέβαινε τίποτα γύρω τους. Οι Killers, άμαθοι στον ενθουσιασμό του κόσμου για τη μουσική τους, μιας και στις ΗΠΑ δεν έχουν το φανατικό κοινό που έχουν στην Ευρώπη, έδωσαν τα πάντα πάνω στη σκηνή για να μας ευχαριστήσουν για την πίστη μας σε αυτούς όλα αυτά τα χρόνια, ξεκινώντας από το Mr. Brightside και καταλήγοντας στο Mrs Atomic Bomb και φυσικά το κοινό ούρλιαζε τα λόγια όλων των κομματιών τους. Και τέλος οι Die Antwoord, οι οποίοι, έπαιρναν ενέργεια από τον κόσμο που δεν λογάριαζε ούτε την καταρακτώδη βροχή, ούτε το κρύο, ούτε τα απανωτά πεσίματα στην λάσπη. Χόρευαν, τραγουδούσαν, κάνανε ένα τρελό show που οι μεγάλύτεροί τους fan (όπως εγώ) ευχαριστήθηκαν στο έπ’ακρο.

Το ΒΒΚ τελειώνοντας μας άφησε ένα μοναδικό συναίσθημα, νοσταλγίας για τα φοιτητικά μας αλλά και μαθητικά μας χρόνια, αφού εκεί ακούσαμε ζωντανά από το “We are your friends” των Justice και το “I Fink you Freaky” των Die Antwoord μέχρι το “Read my Mind” των Killers αντίστυοιχα. Δεν ξέρω για εσάς αλλά αυτά για εμένα είναι κάποια από τα κομμάτια που με έχουν σημαδέψει από τα 15 μέχρι τα 24 μου χρόνια. Αλλά πέρα από τη νοσταλγία αυτό το φεστιβάλ ήταν μια μοναδική εμπειρία για να επισκεφθούμε μια πανέμορφη πόλη του Ισπανικού βορρά, γεμάτη κουλτούρα και Βάσκικη παράδοση. Και τώρα πλέον ξέρουμε, ποτέ ξανά στο ΒΒΚ χωρίς γαλότσες.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

 

 

 

 

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon